Säsongsavslutning Doc Lounge Malmö

Julia Holst 18:05 12 Apr 2015Efter att ha tillbringat varje tisdag en mörk höst och en begynnande vår tillsammans med Doc Lounge Malmö är det tyvärr återigen dags för säsongsavslutning.

I år avslutas Doc Lounge Malmös säsong den 14/4 på Babel med en Skånepremiär av dokumentären Ghost Rockets, en Malmöproducerad film om riksorganisationen UFO-Sverige och fenomenet ”Spökraketer”. Men istället för att bara fokusera på det självklart sensationslystna utomjordiska har man valt att också visa mer vardagliga inslag: "(...) det är en film om eldsjälar som brinner för sitt intresse, om en förening som dras med dålig ekonomi och minskande antal medlemmar, om årstämmor med kaffe och bulle, om existentiella frågor som ställs i sommarnatten och om vårt behov av att tro att världen är större än vi anar". Som grädde på moset kommer filmteamet, regissörerna Kerstin Ûbelacker och Michael Cavanaghs, och filmens huvudkaraktär Clas Svahn, vice ordförande och internationell samordnare för UFO-Sverige, vara på plats under kvällen.

Inför den stundande dokumentärfilmstorkan som Doc Lounges säsonguppehåll kommer att skapa, tipsar dokumentärälskaren och projektledaren för Doc Lounge Malmö Andrea Arvidsson oss om ytterligare fyra dokumentärer att fylla tomrummet med:

1. Kajsa Grytt - Ett känsligare universum (tillgänglig på SVT Play t o m 3 maj)
2. Filmfrukost med Doc Lounge på Klimatfestivalen (Moriska Paviljonen, 18 april)
3. Queen of Silence (tillgänglig på SVT Play t o m 29 april)
4. Citizenfour (SVT, 27 april)

Mer information om säsongavslutningen finner du här

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!