Sandra Mujinga

Samtal om vänskap on- och offline

13:26 16 Apr 2019

Hasselblad Center har bjudit in Lina Maria Mannheimer, Anja Hirdman och Bengt Brülde för att prata om vänskap i den skärmbaserade kulturen.

Har du reflekterat kring hur dina vänskapsband ser ut idag? Består dina relationer av tomma snaps fram och tillbaka, eller måste du visa upp dina vänner i sociala medier för att visa att du umgåtts med dem? Om du har funderat över frågor som dessa är samtalet på Hasselblad Center den 24 april klockan 18 troligtvis något för dig.

Till samtalet på temat vänskap on- och offline har Hasselbladsstiftelsen bjudit in regissören Lina Maria Mannheimer som just nu är aktuell med filmen Parning om hur ungdomar blir kära över nätet. Författaren och medieforskaren Anja Hirdman kommer även att medverka så väl som filosofen och författaren till boken Kärlek och vänskap: en filosofibok Bengt Brülde. Samtalsledare för kvällen är Kajsa Heinemann, redaktör på Psykologiguiden Ung.

Under samtalet kommer frågor som handlar om vänskap och medmänsklighet i en värld där vi interagerar genom skärmar allt mer att tas upp. Utgångspunkten för samtalet är även Sandra Mujingas verk Catching Up som visas i utställningen Encounters – Nordic Photography Beyond Borders på Hasselblad Center. Dessutom är det fri entré för alla under 25, som passande nog är bland de mest skärmberoende.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!