RECAP: Tusen år till julafton, avsnitt 24

07:35 24 Dec 2015

Det är julafton både i verkligheten och i julkalendern. I lite drygt tre veckor har vi – jag tänker envist fortsätta räkna mig själv som "ett av barnen" – rest i tiden, från år 1015, via tjugotvå andra tidpunkter i historien, och fram till idag. Och vad fick vi för det? Skämt om grönkålschips. Och tårar.

Greta Thurfjell – ett av barnen, eller hur? – tittar på det allra sista avsnittet av Tusen år till julafton.

Det verkar som bekant inte gå att porträttera sin samtid utan några obligatoriska samtidsskämt. Vi klarar av dem redan nu, va? Ta ett djupt andetag, för här är hela listan.
• "Det är pulled pork, från stads bästa food truck!"
• "Tv:n är max sju månader!"
• "Vad är det som luktar så mycket prutt?" "Ja, vi kör ju helt laktosfritt, glutenfritt, havrefritt, fritt från djur, fritt från allting, i stort sett!"
• "Nöt eller grönkålschips?"
• "Sch, mamma bloggar!"

Underbart bråk mellan Erik Haag och Lotta Lundgrens nya Brommaman, ständigt i telefon och med en page som känns närmast historisk (eller göteborgsk). Notera carpe diem-bokstäverna som en självklar 2015-del av julpyntet!

Efter ett vältajmat strömavbrott samlas hela familjen kring julbordet. Tareq Taylor får för sista gången berätta vad det är The Haag-Lundgrens-Wretlings-Hermanssons-Niavaranis-Ekblads ska äta, och berättar om de olika rätterna på bordet och deras historia. När elen kommer tillbaka är det nästan synd.

Sen samlas hela familjen kring farmor Stina Ekblad, som tidigare försökt läsa julevangeliet för de iPad-absade barnen. Nu läser hon ur boken Tusen år till julafton istället, till klippbilder av alla tider vi besökt. Om någon av oss får det ens en bråkdel så mysigt som Cleo har det där i soffan... Herregud.

Det kan ha hänt att jag grät.

God jul!

Julstämning: betyg: 6betyg: 6betyg: 6betyg: 6betyg: 6
Lotta Lundgren-abstinensen efteråt:
Outhärdlig.
Antal gånger Erik Haag var naken: 0 (av totalt, helt och hållet osannolika: 3)

Har du missat tidigare avsnitt av julkalendern? Här finns alla recaps.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!