Premiär: Red Sleeping Beauty - Always on Your Side

00:00 20 Jun 2018

Red Sleeping Beauty är tillbaka med besked. 23 år efter mästerverket Smile kommer Always on Your Side på samma samma amerikanska bolag. Nöjesguiden har pratat med Niklas Angergård.  

Det var några år när ni var som bortblåsta. Vad hände, Niklas Angergård?

- Livet hände. Mikael och Kristina var ett par när vi var aktiva senast. När de gjorde slut med varandra så gjorde de slut med Red Sleeping Beauty också. Vi har dock släppt musik med andra band (Acid House Kings, The Charade och The Shermans) 

Men nu är det full fart igen?

- Faktiskt! Vi är oväntat nog ett av Sveriges mest produktiva band. Vi har redan släppt en singeln Top Love och en inofficiell VM-låt, Dressed in Yellow and Blue. Tanken är att släppa tre EP:s och ett nytt album under året. Nytt rekord för oss!

Ni är till och med tillbaka på Sunday Records, samma bolag som för 23 år sedan? 

- Yes, det är deras första släpp på väldigt lång tid, så det kändes fint och lite nostalgiskt på det bra sättet att släppa nya EP:n där. Våra kommande två EP:s kommer att släppas på två andra amerikanska bolag.

Så vari ligger skillnaden mellan då och nu?

- Skillnaden är att vi har lyssnat väldigt mycket mer på O.M.D., tidiga Depeche Mode och Yazoo och mindre på våra nästan kompletta Sarah Records-samlingar. Jag har köpt en Prophet 6 och Mikael har utökat sin samling av gamla analogsyntar betydligt.

Stad: 
Artist: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!