Planningtorock & rRoxymore samtalar på Inkonst

Hannes Lundberg Andersson 16:20 25 Mar 2014För bara några veckor sedan spelade brittiska enkvinnoprojektet Planningtorock på Moriskan i Malmö och Kägelbanan i Stockholm. Nu är det redan dags för henne att komma tillbaka till Sverige, den här gången exklusivt till Malmö. Den 6 april tar hon med sig technomusikern rRoxymore, som brukar synas tillsammans med henne på scen, till Inkonst
Men de ska inte stå på scen.

De ska nämligen hålla i en samtalsworkshop, arrangerad av Inkonst och ELEKTRA, i vilken de ska dela med sig av sina erfarenheter kring teknik, artisteri, skapande av musik och – inte minst – politik.

Planningtorocks, alias för Jam Rostrons, texter brukar röra sig i politiska områden. På senaste skivan All Love's Legal, som släpptes via hennes egna skivbolag Human Level tidigare i år, finns rader som ”all love's legal, you can't legalize love”, ”understand that gender's just a game” och ”the personal is so political”. Föga förvånande har hon arbetat tillsammans med den politiska syskonduon The Knife, bland annat med en remix av deras Full of Fire från förra årets Shaking the Habitual.

När rRoxymore (Hermione Frank) inte står på scen tillsammans med Rostrons Planningtorock gör hon egen och minimalistisk techno, släppt via Rostrons bolag. Hon har spelat på Inkonst flera gånger, men den här gången ska även hon bara samtala.

Det krävs ingen anmälan, är gratis och inträffar mellan klockan 17 och 19 den 6 april. Det är bara att gå och lyssna/prata.

Mer info här.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!