Peter Jihde träffar fentanylmissbrukare, nazister och pedofiler i ny serie

13:25 14 Mar 2019

Utifrån rubriken kan man kanske tro att han ska programleda Farmen, men så är inte fallet.

Alldeles nyss landade ett mejl som fick mig att haja till i min inkorg. Det var ett pressmeddelande om Peter Jihdes nya tv-program På gränsen med Peter Jihde. "Peter Jihde åker till USA och möter människor vars åsikter är på gränsen till vad som är acceptabelt i Sverige", står det i pressmeddelandet.
– Jag har upplevt mer skit de senaste månaderna än under mina tidigare 30 år som reporter. Åkt motorcykel med vapenälskare, kollat cannabisodlingar med hippies, återupplivat fentanyl-missbrukare, träffat gayomvandlare, livstidsdömda, nazister, rasister, pedofiler och alkoholister på väg att dricka sig till döds. Allt har varit på gränsen till vad jag klarar av. Till vad som är ett värdigt liv. Till vansinne, säger Peter Jihde själv.

Personligen tycker jag det låter som en underdrift att kalla nazister, rasister och pedofiler "på gränsen till vad som är acceptabelt", men vad vet jag? Jag tror i alla fall att det har gjort Peter Jihde gott att träffa lite andra människor än de han träffat i NyhetsmorgonPå gränsen med Peter Jihde har premiär den 9 april på TV3, Viafree och Viaplay.

Läs även: Döskalle & Mästerligt möter Peter Jihde

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!