Nytt performanceverk förenar 40 lokala stickare med domedagsmetal

15:35 19 Apr 2017

Apokalyps och kollektiv otrygghet i fokus när Oreet Ashery intar Malmö.

Mellan den 20-23 april får Lilith Performance Studio besök av den Londonbaserade konstnären Oreet Ashery. Med sig har hon sitt senaste performance Passing through Metal, i vilket hon utforskar "vår tids rädsla för förgängligheten".

Upplägget fungerar som att publiken bjuds in till att gå igenom ett metallprytt landskap där de översköljs av ett "ändlöst metalliskt regn" från ljudet av fyrtio uppmickade stickare. På plats finns även doom metal-bandet Pyramido, vars brutala ljudbild och growlande bidrar till de eventuella obehagskänslorna Ashery vill att besökarna ska känna.

– Besökarna tvingas i ständig rörelse och blir en del av rytmen då ingen "safe spot" finns att finna i den arkitektoniska utformningen, berättar arrangörerna i ett pressmeddelande.


Ögonblicksbild från "Passing through Metal". Foto: Petter Pettersson

Oreet Asherys performanceverk har, som så ofta förr, döden och otryggheten som utgångspunkt. Hennes unika och politiskt laddade konst brukar vara mycket uppskattad internationellt, så det här kan vara värt en titt i helgen.

Passing through Metal spelas mellan 20.00-22.00, torsdag till söndag, i Liliths studio på Bragegatan 15 i Malmö. Ingen förhandsbokning krävs och entréavgiften är valfri.

Här hittar du mer info. Läs även: "Omogna killar kommer till Malmö"

Du har väl inte glömt att följa Nöjesguiden på Facebook?

Stad: 
Artist: 
Lokal: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!