Nu drar årets Dragqueen of the Year igång

16:20 16 Oct 2020

Nordens största Dragqueen-tävling är tillbaka på Backdoor. Tävlingen som hade sin storhetstid under 00-talet och återuppstod förra året.  Denna gång är den uppdelad i fyra deltävlingar. 

Dragqueen of the year hade sin guldålder under 2000-talet när det tevesändes på TV4000 och programleddes av Carolina Gynning och Martin "Miss Inga" Johansson. Förra året gjorde tävlignen comeback på Backdoor och  nu är den tillbaka igen. På grund av rådande omständigheter är årets upplaga indelad i fyra olika deltävlingar. Den första drar igång vid midnatt fredagen den 16 oktober. Bakom Dragqueen of the Year ligger Miss Inga och Leo B.

I den första deltävlingen deltar fyra dragqueens och två av dem går vidare till final. Den ena väljs ut av en jury och den andra av publiken. I år består jurryn av programledaren Josefin Craaford, QXs chefsredaktör Ronny Larsson, journalisten Tobbe Ek och skådespelaren Erik Almén. Juryns ordförande är Martin "Miss Inga" Joahansson. I den första deltävlingen deltar:

Miss Samantha Colours

Miss Petersson

Indica X-Pose

Sam Silver

Den stora finalen kommer hållas den 11 december. Backdoor öppnar dörrarna för den första deltävlingen 22.00, fredag den 16 oktober. 

 

 

 

 

 

Stad: 
Lokal: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!