Nöjesguidens favoritlåtar vecka 41

10:08 7 Oct 2020

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotifylista för löpande uppdateringar.

21 Savage & Metro Boomin – Runnin’

Den deppigaste hiphopduon i USA är tillbaka med en uppföljare till sitt briljanta mixtape Savage Mode. Det är precis lika dystert som senast och precis lika bra. På Runnin’ gör 21 Savage och Metro Boomin’ det dem ska. Det är stenhårt, blodtörstande och kaxigt laid back. 

Kurt Vile – Dandelions

På Kurt Viles nya ep gömmer sig en riktig juvel i Dandelions. Gitarrplocket här är ljuvligt. Låten är liksom resten av ep:n inspelad i countryns huvudstad Nashville. Och visst är det en liten extra touch av country över musiken. 

Róisín Murphy – Jealousy

Róisín Murphy ger oss den svettigaste discon sedan det tidiga 80-talet. Jealousy för tankarna till Giorgio Moroder och Donna Summers klassiker I Feel Love såväl som Sylvesters Do You Wanna Funk? eller Princes hårt pumpande Controversy. Många referenser, alla till väldigt bra låtar. 

Tempesst – Must Be A Dream

Debutanterna Tempesst spinner vidare Tame Impalas tradition av ambitiös psykedelisk rock från Australien. Elgitarrer blandas med körer och stråkar. Det måste vara en dröm. 

Jonsí & Robyn – Salt Licorice

Jonsí är den ena halvan av Sigur Ros. Nu har han teamat upp med Robyn. Och det är väldigt mycket Robyn över låten, men med en mer utsmyckad produktion än vanligt. Det påminner lite om när sångerskan arbetade ihop med norska Röyksopp. Ganska mycket Robyn, men också en touch av något annat. 

Romy – Lifetime

The xxs Romy har gått solo. Det går att känna igen hennes röst från gruppens musik men också från Jamie xxs In Colour. Romys första singel Lifetime är snäppet poppigare än något hon gjort tidigare. 

Anderson .Paak – Jewels

Anderson .Paaks Malibu var en av 2016 års bästa album. Därefter har den frejdiga soulsångaren haft svårt att hitta rätt, trots att han jobbat med bland annat Dr Dre och Pharrell Williams. Nu har Paak klivit in i studion med ännu en gammal legend – Timbaland. Och det låter lovande. 

Working Men’s Club – John Cooper Clarke

Working Men’s Club osar både alternativt 80-tal och tidig house. Tänk Men At Work producerar New Order. Sedan är kompositionen på John Cooper Clark inte helt olikt sticket i Michael Jacksons Thriller

Yasin – No Talk

Det är inte konstigt att man skyndar sig in i studion efter en storsuccé som 98.01.11, men den här gången hade Yasin lite väl bråttom. Nya More To Life är en besvikelse. Yasin inleder åtminstone på en stark not med No Talk. 

Jorja Smith & Popcaan – Come Over

Jorja Smith är på gång med ny musik. Come Over är sångarens tredje singel det här året. En dancehallhistoria som gästas av Jamaicas mest lysande stjärna Popcaan. Det är en stabil, dansant bit musik och Smiths röst är precis lika fin som senast.

Följ spellistan på vår Spotify.

Om du vill tipsa oss om ett nytt bra släpp, hör av dig till morgan.storesund.skarin@nojesguiden.se.
 

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!