Nöjesguidens favoriter vecka 47

09:00 26 Nov 2022

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ oss på Spotify för en ny lista varje fredag.

Yikes

Zacharias Zachrisson som tidigare gjort musik under Vacation Forever och Tussilago återuppstår nu under artistnamnet Yikes. “Om du kan stå i vattnet när du skapar är det fetaste att inte nudda botten, inte ha en aning om vad man gör” säger han i ett pressmeddelande om skapandeprocessen av den nya musiken. Först ut är singeln Not that bad. Till skillnad från Vacation Forevers drömska sound är musiken nu stökig och kaotisk, med en bas i britpopen och låten ska ha improviserats ihop i tre tagningar.

Svart ridå

Moa Svanström och Tuva Gustavsson debuterade som Svart ridå för ett år sedan och i början av 2022 kom deras första EP. Nu är de tillbaka med singeln Visioner.Visioner handlar inte om kärlek till någon annan, utan till sig själv. Känslan av att ha hittat den man är och vart man är på väg”, skriver de i ett pressmeddelande.

i_o

DJ:n och producenten Garrett Falls Lockhart gick tragiskt bort 2020, det efter att han gjort ett väldigt uppmärksammat samarbete med Grimes på hennes låt Violence. Nu har hans familj bestämt sig för att släppa det album som han arbetade på innan sin död. Warehouse Summer är 14 spår långt och har gjorts tillsammans med den kanadensiska singer/songwritern Lights. “Det här är ett projekt som jag är oerhört stolt över och väldigt emotionellt kopplad till. Garrett var oändligt talangfull och han inspirerade mig att ge allt”, skriver Lights i ett pressmeddelande.

Jadu Heart

Det brittiska drömpopbandet Jadu Heart som består av Diva-Sachy Jeffrey och Alex Headford släpper nytt album i januari. I veckan släppte de två nya låtar, Freedom och Blame. “Freedom är en låt om att vilja fly, det verkar nästan omöjligt att komma undan den ständiga klaustofobiska känslan av teknologi, överflödet av information, räkningar och måsten. Tyvärr verkar det vara en oundviklig del av livet på 20-talet. Den här låten är utrymme för att andas” skriver duon i ett pressmeddelande.

Steph K

Ofiltrerad är den första EP:n från den r’n’b-artisten Steph K. "Jag har döpt den här EP:n till Ofiltrerad för att det speglar mig som person och artist. Jag vill vara ofiltrerad i mina texter, i mina sanningar och i mig själv som person. Därför speglar varje låt en ofiltrerad historia som jag vill dela med mig av”, skriver hon i ett pressmeddelande.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!