Nöjesguiden testar: Systrarna Kardashian-Jenners nya appar

14:25 15 Sep 2015

Är det inte lite ute att släppa sin egen app? Uppenbarligen inte – åtminstone inte om man får tro systrarna Kim, Khloe, Kourtney, Kendall och Kylie Kardashian/Jenner.

Inatt släpptes deras nya personliga appar och hemsidor, och som den trogna Kardashian-reporter undertecknad är har jag redan hunnit testa samtliga. Förutom Kourtneys.

Bra att veta: Man måste ladda ner dem till sin telefon eller gå in på de olika hemsidorna separat, men har man skapat ett konto hos en syster gäller själva kontot även hos övriga – dock inte prenumerationen.

Första veckan är gratis, men man signar upp sig för en månadsvis betalning redan från början. Den prenumerationen stänger man av genom att gå in på Settings > Manage Account och klicka på Cancel, så slipper man fortsätta betala 29 kronor i månaden när behovet av lösögonfranstips har sinat.

Kourtneys app kommer tydligen senare i år, handlar om inredning och föräldraskap, och kommer att vara "more curated". En pik mot de övriga systrarnas lite innehållsfattiga appar? Tiden får utvisa. 

KIM KARDASHIAN WEST

Kategorier: Beauty, Style, Obsessed, Behind The Scenes, Q+A.

Betyg: 3/5

Redan i den första appen jag testar blir det klart att de kanske inte kommer vara mycket mer än en samling sponsrade artiklar, som systrarna själva troligtvis inte har haft så mycket att göra med. Exempel: under parollen ”Can’t get enough” kommer i Kims app artikeln Super Hydrating Moisturizers – sju köpta annonser för mer eller mindre åtkomliga ansiktskrämer. Klickar man på dem kommer man till Nordstroms nätshop.

I övrigt är det mycket contouring-videos, gravidkläder och outfitbilder. Inte så spännande, men lite mysigt för en Kim-tokig.

Appen är döpt till "Kim Kardashian West" och hon refereras genomgående till som just det. Är det ett led i att få hennes gifta namn att sätta sig?

KYLIE JENNER

Kategorier: Looks, Lyfe, Radio (som till synes enbart spelar amerikansk hiphop från 2015)

Betyg: 2/5

”I don’t share this with a lot of people”, berättar yngsta systern Kylie i en video som visas upp för samtliga appanvändare. Det hon syftar på är sin omsusade bröstförstoring – som hon avslöjar i appen att hon inte har gjort. I själva verket använder hon bara Victoria’s Secrets bh av modellen Bombshell! Vem kunde ha anat.

I övrigt är det mycket snack om hur man kopierar hennes outfits, lite bilder från fotosessioner, och tips på skor man kan köpa. Känns superobjussigt.

KHLOÉ KARDASHIAN

Kategorier: Fit, Khloé XO, Glam

Betyg: 4/5

Roligast är artikeln Talking Mindblowing BJs With My Bff, som är som ett litet dagboksinlägg, där hon berättar att hennes bästis Malika (känd från allt som har med Kardashians att göra) tipsade henne om att använda mer saliv vid oralsex. Man måste älska Khloé för det. Malika figurerar även i videon How We Handle Haters. 

Ljuvligt är även det klipp under parollen KhloCD där hon placerar Oreos i fina mönster i stora glasburkar. ”You say OCD is a disease, I say it’s a blessing.” Dessutom finns det en träningsvideo med en PT som heter Gunnar.

KENDALL JENNER

Kategorier: Life, Model, Style, Travel

Betyg: 2/5

Det finns en video där Kendall rensar sin garderob. Olika bilder på henne på catwalken. Nagellack hon gillar. Det hela ser mest ut som en väldigt noggrannt designad tumblr. Kendalls app är som Kendall själv: tråkigast av syskonen.

Läs även: Kim Kardashian selfieinspireras av klassiska konstverk.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!