LÅTPREMIÄR: Stor - Swish

18:19 28 May 2014

Swish i videoform.

Efter att ha gett oss hyllade mixtapes och byggt upp vad som verkade och visade sig vara en omättlig aptit efter mer släppte Stor till slut sitt debutalbum förra året. Varken oväntat eller oförtjänt mottogs det av stående ovationer från en samlad kritikerkår – och självklart fansen. På den omedelbara hiphopklassikern Sherekhan XIII bevisade Stor än en gång att han, förutom att bemästra vilket tema han än ger sig på, med lätthet kan tituleras en av Sveriges skickligaste rappare.

Idag nås vi för första gången sen dess, frånsett gästspel på t.ex. Linda Piras Knäpper mina fingrar, av nytt material skapat i den aldrig svikande Redline-studion form av låten Swish. Med tillhörande video!

Vi fick tag på en Spanien-semestrande Stor. 

I nya låten hör man dig säga "Leker att det är lördag genom hela månaden", kan man säga att Swish är lite skrytrap fast med en dimension av verklighet? Vad handlar låten om för dig?

– Jag syftar mer på tempot vi jobbar i som gör så att livet är fett kul varje dag, vi har sextio spelningar från nu fram till augusti. Den handlar om att kunna få göra precis det man vill. Skrytrap utan åtminstone en gnutta verklighet är inget att ha. Då kan man ju säga vad som helst, det blir ingen utmaning då. Då finns ju alla rim lediga, då är det bara ordbajs. För enkelt.

– Men skulle inte kalla det skrytrap, har gjort låten för att vi spelar mycket och det är kul att ha tracks som alla kan lära sig texten till som välter klubben. På b-sidan Styvmoder Svea så använder jag en helt annan rapteknik för jag gillar och behärskar väldigt olika sorters rapstilar.

Varför kände du att just Gee Dixon och Bamma B passade på Swish?

– När jag fick beatet av Masse så satt vi uttråkade i en loge. Jag var inspirerad och frågade om han inte hade några nya mördarbeats som man kunde skriva på. Han svarade ödmjukt att han kanske hade något men att det inte var det värsta, men spelade upp ändå. Jag dog och Linda (Pira) som satt bredvid gav en blick som sa att ”får jag inte lägga på den här är vi inte vänner längre”. Så det var givet.

– Sen kändes det som ett anthem som behövde lite fler röster. Jag har jobbat mycket med Gee Dixon senaste tiden till min kommande skiva och till hans debut-EP. Han är en blivande stjärna och har alltid varit runt Ayla-klicken, så klart han skulle vara med så fler får höra honom. Till hooken testade jag en massa olika folk men fick inte till den känslan som jag ville. Sen kom Bamma som en räddare i nöden och tog låten dit den skulle.

Vi skulle ju vilja att du och Linda Pira gästade varandras låtar konsekvent. Hur kommer det sig att ni har så bra g?

– Jag tror att vi lär oss mycket av varandra och på den här låten där vi passar över micken till varandra så blir det bättre och bättre eftersom vi har spelat varje helg sen februari. Och efter sommaren kommer vi kunna göra grejer.

Och jag måste bara fråga om du tänkt på kopplingarna till pengaöverföringsappen Swish? Är det kanske bara en bonus?

– Jo, det är kanske det första man tänker, många säger det. Men har inte bestämt mig för om det är nice eller inte...
 

Som Stor nämner ska det inte vara något problem att se honom live i sommar, bland annat på Öland Roots tillsammans med hela Redline-familjen.

Stad: 
Kategori: