De 6 mest uppseendeväckande programmen ur TV4:s tv-höst: motsatsen till Orange Is The New Black och Uggla i klostersituationer

16:38 22 Sep 2014

Obligatoriskt stelt i soffan under TV4:s presentation.

TV-hösten står för dörren, på (ska det snart visa sig) gott och ont. Förutom Idol, Hellenius hörna, Bonde söker fru, Kalla fakta och annan högkvalitativ underhållning presenterar TV4 ett gäng nyheter inför den årstid när man, oavsett om man vill erkänna det eller ej, har störst behov av tablå-tv. Vi tog oss tid att tänka på de mest tänkvärda premiärerna.

1. Torpederna. En gammal "kåkfarare" vid namn "Sonny" ska börja om och leva "Svensson-liv" (lägg märke till det extensiva användandet av citationstecken här), men inte helt oväntat går det ej enligt plan. Felix Herngren, varför tog du ditt eget Solsidan-koncept, "malplacerad kille", och flyttade ner det ett par pinnhål på klasstegen? Istället för en Ove-figur som snor ens supergräsklippare, någon som snor ens kläder i tvättstugan. På alla tänkbara – tänk på det – sätt motsatsen till Orange Is The New Black, va?
Start: "under hösten".

Jaha, du ska få Magnus Uggla på besök. Ja, det var ju tråkigt.


2. Uggla flyttar in. Varför får just Magnus Uggla ta över – och tweaka – Carina Bergs succékoncept? Äger han några av de sociala kvaliteter som hon hade? Och betyder att han inte bara ska flytta in till kändisar, utan även i kloster (!), att kändistv-trenden är på utdöende? (Det enda andra beviset vi har på det: kändisarna är slut.)
Start: "senare i höst".

3. Bytt är bytt. Försöker TV4 åka på Antikrundan-vågen med denna Renée Nyberg-comeback? Synd att SVT-originalet redan för fyra år sen snodde åt sig det roligaste vi kan tänka oss i sammanhanget: Maud Olofsson som smeker sin samling av mortlar.
Start: 25/9.

Gunde i blåbärsskogen.


4. I huvudet på Gunde Svan. Om det här ändå hade varit den Henrik Fexéus-produktion det låter som! Allt han står för må vara påhitt, men det hade varit roligare än ännu ett Mästarnas mästare.
Start: "senare i höst".

5. Maria Lang. Med Ola Rapaché (eller Rapazzö, artikelförfattarna har varsin tolkning), Tuva Notovny och Linus Wahlgren. Vet ni vad, det tyder ändå på viss – marginell – självbevarelsedrift att de inte gör en fjortonde Wallander eller Beck-film. Påminn oss, vilka är ens Wallander och Beck?
Start: "under hösten". Don't leave us hanging, TV4.

Alla bilder i den här artikeln har varit på samma man. Nej, vi skojar. Eller?

6. Så mycket bättre. Om inte annat för att det ska bli spännande att placera in Orup, Carola och Familjen-Johan T Karlsson (!) på vår karta över obligatoriska Så mycket bättre-karaktärer.
Start: 18/10.

Mer av en public service-groupie? Lugn. Vi skrev en genomgång av SVT:s hösttablå också.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!