De 15 bästa reaktionerna på Alice Bah Kuhnke som kulturminister

11:38 3 Oct 2014


Efter mycket dramatik och panik har Sverige fått en ny regering! Och den största skrällen är onekligen att Alice Bah Kuhnke, med en tv-bakgrund som sedan följts upp av uppdrag för Rättvisemärkt, Dramaten, Ungdomsstyrelsen, plötsligt är vår nya kulturminister.

Och media- och demokratiminister. Kan poängen vara att hon ska distrahera oss från att granska den övriga regeringen? Eller kommer hon att axla sin nyfunna politikerroll över förväntan?

Några av sakerna vi kanske borde diskuterat:
• Att Stefan Löfven tog ordet "stjärnfamilj" i sin mun!
• Erkännandet av staten Palestina. Det var väl fan på tiden.
• Att integrationsministerposten avskaffats för att istället integreras (ingen pun intended) i övriga, relevanta poster. Tiden får utvisa, men vi har våra misstankar om hur bra det kommer gå med den saken.
• Har Stefan Löfven laddat med så många ministrar – den inte oansenliga mängden 24 statsråd – av oro för hur många som kommer behöva avgå efter granskning?
• Margot Wallströms återkomst! Glädjegråten är ett faktum.

Men Alice Bah Kuhnke upptar hela vår tankevärld. Så vi samlade internets bästa reaktioner på det största ministeravslöjandet – "bästa" i bred betydelse, det vill säga antingen välfunna eller helt idiotiska.

DE SOM SKÄMTADE OM ALICE BAH KUHNKE


1. Det huvudsakliga skämtet om vår nya multiminister har alltså varit att hon 1992 programledde "Disneyklubben", ett barnprogram som ofattbart många på Twitter verkar ha plågsamt tydliga minnen av. På detta följer en lavin av mer eller mindre skarpa Disneyvitsar.

2. Uppseendeväckande, ändå. 


3. Med tanke på hur randomiserade ministerpostnamnen verkar vara – och klickfiskarnas storhetstid – vore väl inte Buzzfeedminister en helt tokig titel, egentligen.

4. Torehammars skämt – förväntad artikel på Nyheter24 inom kort. Bevis: se punkt 6.

5. Ledarskribenter, försök er aldrig mer på att skämta.


6. Nyheter24 överträffar sitt eget rykte i sin nyhetsrapportering. Inspiration: se punkt 4. 

DE SOM SEN TRÖTTNADE PÅ SKÄMT OM ALICE BAH KUHNKE7-8. Lite välbehövligt allvar mitt i allt outhärdligt skämtande. 


9-10. Andrev Walden, ständigt internetgenius, tar oss tillbaka till metaskämten om Alice-skämten.

DE SOM ERBJÖD KURIOSA OM ALICE BAH KUHNKE

11. Alla får välja sina egna favoritaspekter av Alices sammansatta personlighet!

12. Där ser ni, del 1: hon är visst kulturjournalist.

13. Där ser ni, del 2: hon har visst parlamentarisk bakgrund.


14. Att ingen har lanserat konspirationsteorin om kopplingen mellan Johannes Bah Kuhnkes skådespelarrevival – minns hans nyliga krokodiltårar i Ruben Östlunds Turist – och hans frus plötsliga arbetstillfälle! De rödgrönas svar på David och Anna Kinberg Batra, precis i skärningspunkten mellan kultur och politik.

Och nu till det som kanske slutligen kommer prägla de kommande dagarnas diskussion – granskandet och kritiserandet av detta val. Åsa Linderborg började.

15. 

Fortsättning på detta regeringsdrama följer. Tills dess drömmer vi oss bort till en värld där Stefan Löfven är Hollywoodstjärna.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!