Klubbrecension: Abrakadabra

Redaktion 10:36 26 Mar 2018

Bar Robusta har sedan ett par år tillbaka varit synonymt med Aperol Spritz. Nu är det dock dags för en ny era att skrivas in i den italienska restaurangens historiebok – Abrakadabra. 

Hokus Pokus lillasyster Abrakadabra tar över det italienska hålet varje torsdag mellan 17 och 22. När jag och min vän krokat arm vid spårvagnshållplatsen Olivedalsgatan går vi i den lätt sluttande backen upp till hörnet där Olivedalsgatan möter Vega. Bar Robusta är litet och påminner om Fee Fi Fo Fum när de öppnade för ett par år sedan. Musiken är densamma. Ut ur högtalarna kommer nämligen elektroniska toner på hög volym. Bakom skivspelarna står två kvinnor och lika så i baren. Abrakadabra är en klubb för och av kvinnor, var man än vänder sig märks det. 

Jag och min vän bestämmer oss för att fira in torsdagen med ett glas bubbel. Väl i kassan svarar den glada tjejen att en flaska endast kostar 195 kr medan ett glas kostar 45 kr. Jag och min vän utbyter bara en blick och bestämmer oss för flaskan. 

In genom dörren väller det in folk och trots att klockan inte ens har slagit 18 verkar alla var “rätt i gång”. I detta rum verkar alla känna varandra.  Till och med till den grad att jag tror att ett gäng på tio personer som står och hänger vid ett av de höga “mäss-borden” skrämmer iväg ett par som är ute på en romantisk öl. 

Tiden går. Ute är det becksvart men innanför dessa dörrar är det varmt och proppfullt. Det känns som om man är på en hemmafest och jag kan inte låta bli att tänka vad som komma skall för denna nya klubb. Speciellt då solen står som högst och uteserveringen inte behöver några värmelampor. 

Abrakadabras premiärkväll blev lyckad. Drycken är billig och det känns skönt att för en gång skulle lämna Vasa och förflytta sig upp till Linnés miljonprogram. Frågan är dock hur de ska locka dit dem som inte tillhör “klicken”? 

Rate: betyg: 5
Adress: Bar Robusta, Olivedalsgatan 26. 

Öppettider: tor 17–22. 
Hemsida: facebook.com/abrakadabragbg/ 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 03, 2018.

Fler artiklar