Houselabeln HMWL släpper Ascorbite

13:15 4 Jul 2014

På bild: Ascorbite / Edgar Ariza

Den lilla Malmöbaserade houselabeln HMWL släpper i dagarna sin första EP med Ascorbite och ställer till med releasefest. HMWL, som nu gått från musikblogg till skivbolag, beskriver Origin EP som en resa på tre hållplatser mot en mörk, organisk sida av deep house. Vi har pratat med Ascorbite AKA Edgar Ariza.

Din debut släpps på HMWL. Vilket sound ville du förmedla?

– Det har jag inte tänkt på i processen. I alla fall inte när jag gjorde Filten och Frighted, där ville mitt undermedvetna göra en typ av otraditionell deep house. Det var megaroligt att göra dem, främst på grund av att jag verkligen var peppad på att inte göra modern "snygg-house" utan något mer experimentellt.

Hur tycker du Malmös housescen mår idag?

– Det finns väldigt gott om bra DJ:s som håller scenen levande, och Malmö har många bra producenter både i underjorden och en bit ovan mark. Så sett tycker jag att den mår okej. Klubbmässigt har jag dock förstått att det inte står lika bra till som det en gång gjorde. I vilket fall som helt så hålls intresset för elektronisk dansmusik brinnande för oss som vill fortsätta med det och för min del är det vad som räknas.

Hur ser framtiden ut för ditt producerande?

– På Ascorbite-fronten blir det massvis av techno. Hård och kompromisslös, som sig bör. Jag har färdigställt ett par remixer till en technolabel i Skottland som heter SumSycheSynth och deras artister Twist3d och Jack Gibson. Superroliga projekt båda två. Jag jobbar även på en ny EP med fokus på rymdigt hypnosgung, och så finns det även en EP på två spår som väntar på att bli upplockad. På Edgar Ariza-fronten dyker det snart upp nya EP:s, remixer och VA-spår på brittiska Different Attitudes och ryska Tube Label.

Releasefesten för Origin EP, som är den officiella efterfesten för Secret Zoo Rooftop Party, kommer vara på Debaser den 12 juli.   

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!