Rasmus Jakobsson.

Hotel Helsing blir The Vault

10:05 22 Nov 2018

Den 19 november var det premiär för Helsingborgs nya hotellsatsning, The Vault Hotel. Bakom nysatsningen står Rasmus Jakobsson som tillsammans med Karin och Kjell Jakobsson driver det familjeägda Room Republic.

 När jag ringer Rasmus Jakobsson har han åkt vilse på väg hem från Borås. 
– Kan jag ringa dig om två minuter? Jag har kört vilse här på landsbygden. 
Rasmus har varit i textilstaden och valt frotté samt sänglinnen till The Vault Hotel.
– Det är så mycket att tänka på som man inte tänkt på tidigare. Om man vill ha två eller tre lager, vilket material man vill ha, vilken nyans som ser bäst ut och så vidare. Sen tar det 8 veckor innan den är levererad. Och det är bara en av alla detaljer som ska på plats.

Det är bolaget Room Republic, moderbolaget till Hotel Feliz i Mallorca, Hotel Statt i Hässleholm och V Hotel i Helsingborg, som köpt upp Hotel Helsing.
  Vi har länge varit intresserade av lokalerna. Det är något med fastigheten och miljön som alltid tilltalat oss. Det är en viss pampighet, en storhet, en elegans. Dessutom har det ett väldigt unikt läge och framför allt en väldigt intressant historia. Fastigheten byggdes som en bank, Skånes Enskilda Bank, år 1899.

The Vault kommer snarare likna The Hoxton i Paris”

Ambitionen är att bli det självklara hotellet och mötesplatsen i Helsingborg. Med ett tydligt koncept spinner miljön vidare på husets historia kombinerat med den urbana känslan i inredning. Hotellet kommer öppna upp två restauranger med ett italiensk manér; Venti, den lilla trattorian på hörnet som har öppet från tidigt morgon till sen kväll och La Volta, restaurangen som serverar det bästa av Italien i en Italian dining.
– Man kommer få uppleva det riktiga Italien med det lite enklare i trattorian, och det klassiska sättet att äta italienskt på i ristoranten. Tänk dig att man äter en pasta som mellanrätt innan man får sin köttbit och avslutar till sist med en söt liten dulce som smälter ned maten.

Rummen på hotellet kommer att ha tre olika koncept. De två första är klara till premiären och det sista är klart under våren 2019. Inredningen står Spik Studios för, som tidigare skapat bland annat MJ’S, Hotell Pigalle och Steam Hotel.
– Hotel Helsing kommer försvinna helt. Alltså ingen nattklubb, och jag hatar att använda mig av det här ordet men det kommer att vara loungestämning. The Vault kommer snarare likna The Hoxton i Paris.  

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 11, 2018.

Krogrecensioner

Kol & Cocktails

Första gången jag satte min fot på Kol under premiären blev jag helt tagen. Konceptet är precis som namnet avslöjar kolgrillat, såväl kött, fisk och skaldjur.

Le Cardinal

Krogen som nog alla Helsingborgare har någon slags relation till. Vi har valt att testa och se om det nostalgiska “krysskortet” fortfarande håller måttet.

Krogrecension: Dandy

Dandy som för många mest är känt för sina senare timmar där dryck, musik och dekadens är i fokus har även valt att fokusera på mat.

Peacock Dinner Club


Foto: Thomas Wal

 

Det är nog fortfarande så att de flesta tänker på Peacock som en nattklubb, och inte en restaurang. Men ”dinner club”-idén är där och även om det känns märkligt att lalla ner några våningar under jorden för att få i sig lite mat är det värt det.

Il Dona

 

En promenad från Hovedbanegården, på en av Köpenhamns äldsta gator Magstraede ligger Il Dona. Stommen är italiensk passion med nordiska rötter och även inredningen följer denna paroll. Bastanta träbord och vita bjälktak samsas med italiensk dukning och familjär lyx. Den ambitiösa vinlistan serveras i bålgetingbon till glas och det finns ett 30-tal flaskor att välja på vid vårt besök.

Moriskan Bistro

 

Vid vad som måste kallas Folkets Parks verkliga A-läge har Moriskans Bistro haft öppet sedan sommaren drog sina första andetag. Läget är ofta viktigare än maten på en uteservering och, tycka vad man vill, Moriskans utsikt beskrivs bäst som ett avsnitt Allsång på Skansen regisserat av Romain Gavras.