Henrik Berggrens första musikvideo är ute nu

10:30 13 Oct 2017

Se videon till You Wore the Crown; I Played the Clown här.

Lagom till helgen har Henrik Berggren släppt sin första musikvideo som soloartist. Tillsammans med videon skickade han ett pressutskick till Sveriges nöjesredaktioner där han kallar sig själv "den sämsta musiker och textskrivare som någonsin slagit ett ackord eller öppnat munnen".

"Efter min konsert i Malmö i augusti kontaktades jag av en malmöit som beskrev sin långvariga depression och sin ovilja att leva vidare. Han berättade att han gått på min spelning och sade att han aldrig upplevt något liknande och att han vaknat upp dagen efter en förändrad person, lycklig. Jag blev väldigt berörd av hans berättelse och tänkte att denne man på grund av sin plåga kunnat se något sant som inte alltid är tillgängligt för andra. Jag kände det som en bekräftelse på att jag lyckats ge musiken en förstärkt känsla av liv, en slags kvalitet av intensiv angelägenhet. Detta är ju totalt felaktigt, inser jag nu. Jag hade ju bara lurat denna stackare att se något som inte alls fanns där med mitt gyckel och spektakel. Och jag hade varit pinsam med mina pretentiösa och pubertala små tal om att våga ta något på allvar och dylikt dravel."

[...]


"Men vad som kanske är allvarligt upprörande är min skamlösa kritik av arbetsmoral generellt. Jag som inte gör någon som helst nytta eller är i något avseende produktiv i vårt samhälle, har alltså mage att ha en sådan kritisk hållning. Sätt bredvid mig någon som gör något verkligt i livet och se den alltför skarpa kontrasten. Sätt bredvid mig en ingenjör, som bygger våra vägar, våra hus. Sätt bredvid mig en jurist, som upprätthåller själva grunden av vår civilisation. Sätt bredvid mig en ekonom, som vet och kan ge råd i det som har ett faktiskt värde i vår ekonomi, som ju är verkligheten själv egentligen. Sätt bredvid mig en utövare av seriös kultur, som bygger och för vidare ett kulturarv både svenskt och västerländskt. Av denne utövare stjäl jag de facto mediautrymme och potentiell inkomst."

[...]


"Jämför alla dessa nyttiga och visdomstyngda yrkesutövare med mig, ett intet, en skojare som inte gjort ett verkligt dagsverke i hela sitt clownliv. Jag måste skämmas. Och nu har jag äntligen insett detta och gör det.", skriver han bland annat i det långa brevet.

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!