Foto: Elemina Karlsson

Hemlig dj-duo intar Hoki Moki

11:55 11 Jan 2018

Den hemliga dj-duon 401 unauthorized error intar Hoki Mokis scen den 13:e januari.

Att folk blir mer hemliga och hemliga är ett faktum. Daft Punk, Sia, TUAI, Ghost och Teddybears är några musiker som har valt att förbli hyfsat anonyma. Det samma gäller den statslösa dj-duon 401 unauthorized error.

Hur kom ni fram till namnet 401 unauthorized error?
– Då vi båda är redan etablerade dj:s på varsitt håll ville vi göra något fett tillsammans men med inom en ny musikgenre som folk inte förknippar oss med i vanliga fall. Att samtidigt vara anonyma och köra under ett alias ingen kommer att känna igen oss på, därav namnet 401 unauthorized error. Samma ord som kommer fram när man försöker logga in på en hemsida som inte finns.

Varför har ni valt att vara anonyma?
– I dagsläget finns det för mycket egon på scenen, när vi började att dj:a i tonåren på det tidigt 00-tal låg fokus på musik inte image. Vi vill tillbaka till de enkla dagarna med musik och dans.  

Kommer vi någon gång få se vilka som gömmer sig bakom maskerna?
– Ni har förmodligen redan sett oss, vi är ju två vanliga personer från någonstans i världen. Vad det gäller 401UE är svaret nej. 401UE handlar egentligen inte om oss, det kan vara vem som helst och det är det som är idéen. Om vi dör, så kan nästa musiknörd tar vår plats utan att man märker någon skillnad.

Skulle ni säga att anonymiteten är ett resultat av hur öppna artister är nuförtiden?
–  Absolut inte, det är den världen vi lever i och i våra privatliv och på våra sociala medier är vi en av "dem". Precis som vem som helst pirrar det till när man får likes på Instagram och när telefonen plingar till. Vi är anonyma för att dels inte ride:a på vår egna wave utan bara köra. Eftersom vi aldrig släpper musik utan kör på festivaler och turnerar utan traditionell marketing, bara word of mouth. Vi tror vi gör en fet grej. Detta blir vår första Sverige spelning och vi är så taggade på att köra på Hoki Moki.

 
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!