Här är de bästa P3 Guld-efterfesterna

15:53 16 Jan 2019

Vi vet vart du ska gå när galan är slut.

Eftersom förra årets officiella efterfest verkade vara mer snooze än booze kommer här en lista på de inte lika officiella efterfesterna för P3 Guld-galan. För det har inte sparats på krutet nu när göteborgarnas nyårslöften om en första vita månad gått i kras. Bokningarna av stadens nattklubbar verkar hålla måttet med råge i år så lycka till med att bestämma er.

Partille Arena
Modersfesten som föder alla efterfester. Ute i metropolen Partille sker själva huvudakten, P3 Guld-galan, under lördagskvällen. Här kommer priserna att delas ut, bland andra Little Dragon och Benjamin Ingrosso kommer spela och fler kändisspaningar från Sveriges Radio än någon gång annars under året kommer göras. När bussarna väl lämnat kranskommunen för Göteborg är det dock dags för stöket att braka loss på riktigt.
13 år, minst 300 kr, 21-22:45.

Zamenhof
Våra favoriter på Zamenhof som var nominerade till Göteborgspriset 2018 har en riktigt bjussig kväll på schemat. Gratis inträde väger tungt i januarikvällarna men det är inte bara därför Zamen är en stark kandidat denna lördagskväll. Under kvällen spelar Leslie Tay och Jelassi live och bakom skivspelarna står bland andra Faik Shakarchi och Assia Trestreck. Det kommer även att finnas grogg på tapp att dricka och bbq att äta. Inte illa pinkat.

Fri entré, 21-03.

Lounge(s)
Här. Snackar. Vi. Line-up! Evenemanget som fyndigt nog döpts till Gul-Helgen har gått all in på sina bokningar. Vi hittar vinnarna av Stockholmspriset 2018 och P3 Guld-nominerade Off The Meds som kommer göra ett live-set, P3 Guld-nominerade Bella Boo spelar även hon skivor och Studio Barnhus-kollegan Kornél Kovács kör ett EDM-party. Sist men inte minst uppträder även, också hon P3-nominerad, Imenella under denna pangkväll.

Varför ska man gå till just Lounge(s) på lördag?
— P3 är ju någon slags lightversion av Wow. Halva Stockholm kommer till Gbg i tron om att de äger staden. Lounges vill vara den stockholmshybrisen tillags. Vi har därför fyllt Lounges med de bästa stockholmsbokningarna, så att de kan känna sig trygga hos oss, säger Oliver Bull som är ansvarig på Lounge(s).

25 år, 180 kr, 22-04.

Yaki-Da
Denna efterfest för P3 Guld är så etablerad att människor nu börjat missta den för den officiella. Att den är det i besökarnas ögon kanske inte gör så mycket, för de kommer inte att bli besvikna på det smörgåsbord som Yaki-Da dukar upp under lördagen OCH fredagen. Vi snackar guldkorn som Mr. Tophat, Mount Liberation Unlimited, Göteborgspriset 2018-nominerade Terra och sist men inte minst Amwin. 

Hur känns det att människor numera tror att er efterfest faktiskt är den officiella?
— Det är sen gammalt. Men vissa känner sig säkert tvungna att gå till den officiella, likt en kan vara bunden att gå på det där släktkalaset, iallafall en liten stund för att göra mami och papi glada, innan en får lov att gå vidare till den där roliga hemmafesten en längtat efter i flera veckor, säger nattklubbscheferna Karin Wramner och Dennis Malmsten.

23 år, 180 kr, 22-04.

Push
Nattklubbsräven och mannen knappt-bakom-solglasögonen Joel Ighe står som dragplåster för Push inte helt guld-brandade kväll på lördag, men den som är på humör för morgonrockar och bangers bör gå hit ändå. Tillsammans med Fang & Sabri kommer det troligtvis att koka på dansgolvet här på lördag.
22-04.

Valand
Guldfest på Valandhuset för den som är lite fin i kanten men ändå gillar att bli grisig. Festen kommer med rekommendationen att dress to impress och i högtalarna kommer det pumpas ut RnB, hiphop, afro beats, uk swing och dancehall som kommer hålla dig på tårna ända fram till klockan fem.
20 år, 150 kr, 23-05 (fri entré till 23:30).

Nefertiti
Gold friday, baby. Dagen innan galan sprakar loss ger Nefertiti de mest gedigna galafestsugna en chans att smygstarta det hela redan på fredagen. Här spelar Mash Up International tillsammans med göteborgssonen DJ Demba och är det något Nef kan utöver högkvalitativ jazz är det svettiga dansgolv. Dra en handduk över axeln  och skit i klackskorna så är du redo att dra igång helgen på rätt sätt.
20 år, 120 kr, 23:30-03.

Ses i vimlet!

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!