Göteborgs Rapé gör snus med Stefan Karlsson

11:16 25 Oct 2019

Årgångssnuset Kardus görs i år på ett väldigt speciellt sätt.

Swedish Match har en tradition av att släppa årgångssnus som de kallar Kardus i en begränsad upplaga. Det görs vanligtvis på General, men i år passar de på att fira att Göteborgs Rapé fyller hundra år med släppet. Till detta har de även tagit in en göteborgskrögare att smaksätta årets dyraste baksnus. Stefan driver flera restauranger i Göteborg, så som SK Mat & Människor vars kockar och sommelierer vunnit och tävlat i landets mest prestigefyllda tävlingar i år. Han driver även at Park, Mr.P, Toso och Bar Himmel.

Snuset har tagits fram av Stefan med hjälp av Lars Öberg som är master blender på Swedish Match. Såhär berättar Lars om årets Kardus och hur det smakar i ett pressmeddelande.
– Det här är den enskilt största förändringen vi har gjort med Kardus, och det har såklart gjort årets arbete extra spännande. Liksom förra året följer vi ett säsongsbetonat tema, men det är kompletterat med karaktäristiska smaker som återfinns i Göteborgs Rapé, inte minst lavendel. Årets tobakssmak är mellanmörk och i smaken återfinns barrskog, örter, lavendel och torkad frukt. Efter ett gediget arbete är jag nöjd med resultatet säger Lars Öberg, Master blender på Swedish Match.

Nytt för i år är att snuset även släpps i Norge. I Sverige släpper man drygt tusen exemplar av snuset och i Norge 300. Båda snusen släpps i manuellt tillverkade kärl från Orrefors, den svenska i en blå färg med guldinslag och den norska i deras standardiserade mörkgröna som gäller för alla snusprodukter i Norge.

Årets Kardus kommer ut till försäljning den 25 oktober på Swedish Match hemsida och i deras egna butiker i Stockholm, Göteborg, lund, Strömstad och Åre.

Stad: 
Kategori: