Grundaren André Persson och den svensktyska investeraren Hjalmar Holbach.

Gentrify är startupen som vill gentrifiera Sverige

12:46 31 Mar 2017

"Gentrifiering är ju i grunden något kul och bra".

I dag lanserades den svenska startupen Gentrify, som vill hjälpa "medvetna människor" att gentrifiera områden. På deras hemsida kan man göra en intresseanmälan för att bli en del av "Gentrifyfamiljen". Tanken är att Gentrifys medlemmar ska flytta till områden som ännu inte gentrifierats tillsammans. När det är dags för flytt hjälper Gentrify till med "det mesta – från pack- och bärhjälp till den traditionella stenungsflyttpizzan"

“Vi hittar området du kommer vilja flytta till om fem år och gör det möjligt för dig att känna dig som hemma redan idag, medan priserna för bostadsrätter fortfarande är låga och orenoverade hyresrätter ger relativt låga hyror - men innebär en potential för större hyreshöjningar inom en snar framtid. På så sätt kan du kombinera ytterstadens frihet med innerstadens bekvämlighet”, skriver de på sin hemsida.

De första områdena som ska gentrifieras är Farsta, Kortedala och Holma-Kroksbäck.
– Gentrifiering är ju i grunden något kul och bra, jag tror de flesta uppskattar riktigt bra caféer, gallerier och takbarer. Vi är trötta på alla nejsägare och vill istället bejaka de möjligheter som gentrifiering faktiskt innebär, säger grundaren André Persson i ett pressmeddelande.

Nöjesguiden har dock starka skäl att tro att Gentrifys existens har med att det är 1 april i morgon att göra.

Glöm inte att följa Nöjesguiden på Facebook.

Stad: 
Kategori: 
1 Visa kommentarer (1)

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!