Restaurang Tre valv har förr haft ett rykte om sig att vara en ”turistfälla” men numera är det en stjärnkrog, säger restaurangchefen Ninos somhar kämpat hårt för den nya imagen. Restaurangen som ligger centralt beläget i gamla stan på det anrika Järntorget serverar från en meny av Svenskt, italienskt och internationellt kök. Det som som gör Tre Valv unikt, förutom maten, är den drygt 600 år gamla arkitekturen som innehåller tre medeltida valv. Valven ger en förhöjd känsla av historia och en tid då Stockholm stad var i sin begynnelse.
Tre valv som vi känner till det idag har funnits i över sju år. Restaurangchefen Ninos tog över restaurangen efter coronapandemin och uppdraget var att lyfta restaurangen från botten till toppen. Ninos berättar om tidigare år då besökarna mestadels har var turister som åt och aldrig kom tillbaka. Nu känner Ninos att han och teamet har lyckats vända på det hela, det är inte bara nöjda turister utan också lokalt folk som äter och kommer tillbaka.
Recensionerna på Google låg på 2.3 och i dagsläget ligger Tre valv på hela 4.0, en stor bedrift säger Ninos. Det har varit en tuff resa och särskilt har det varit svårt att hitta den rätta personalen som tillsammans gjort det här lyftet möjligt, berättar Ninos. Vi har anställt nybörjare och lärt upp dem från grunden till att bli förstklassiga servitörer och servitriser. Nu kan vi gott säga att vi har den bästa servisen i gamla stan.
Förutom Tre valv driver Ninos även restaurangen Michelangelo som ligger på Västerlånggatan 63. Där fokuserar man på autentiskt italienskt kök och en interiör som höjer blicken. Som krögare måste man ibland ställa sig upp och buga för ett utmärkt utfört jobb och det gör Ninos för både Tre Valv och Michelangelo. Mat, dryck och bemötande av högsta klass är Ninos motto och det tänker han hålla sig vid.