Elektroduon Lemaitre släpper Spotify Singles

Ellinor Åkesson 09:34 19 Oct 2018

Ketil Jansen och Ulrik Denizou Lund utgör tillsammans den norska elektroduo som efter att ha träffats på en fest och upptäckt det gemensamma intresset musik började göra just det ihop. Efter att ha hemmasnickrat låtar med enkel utrustning i Ulriks källare och laddat upp dem på Soundcloud gjorde de sig så småningom ett namn: Lemaitre, som i Georges Lemaître, en katolsk präst och astronom som la grunderna till Big Bang-teorin.

Sedan starten 2010 har bandet släppt ett album och en rad singlar och EPs. De har också medverkat i Appleannonser, Minecraftspel, Googleprodukters lanseringsvideor och FIFA 19’s officiella soundtrack It’s not this tillsammans med Bearson samt uppträtt på bland annat Coachella, Lollapalooza, Roskilde och Way out west.

I dag, fredag den 19 oktober, släpper de en remake av sin septembersingel Big och en cover av Tame Impalas Feels like we only go backwards - och de gör det som första norska artist i Spotify-studion i Stockholm. De senaste åren har artister som Ed Sheeran, Taylor Swift, Sam Smith, Seinabo Sey och Lykke Li med flera bjudits in till att spela in en nytolkning av en egen låt samt en unik cover. Nu var det Lemaitres tur.

–  Idén med Spotify-studion i Stockholm är att erbjuda nordiska artister en kreativ plattform för unika nytolkningar, covers och samarbeten. Lemaitre har verkligen bevisat att det går att utveckla något befintligt till något helt nytt, och det känns extra roligt att de samarbetar över landsgränserna genom att bjuda in Timbuktu, säger Jenny Hermanson, nordisk VD på Spotify.

Vad har varit den största skillnaden med att spela in i Spotify-studion mot den ni är vana vid?
–  Att precis allt vi gjorde blev så jävla bra direkt, utan behandling. Det måste vara en av de bästa studiorna i världen, i alla fall den bästa vi har spelat in i. Allt är nytt, och när man fick idéer var arbetsflödet snabbt. Dessutom spelade vi in två låtar på två dagar, vilket är mycket mer än vad vi brukar göra.

Känns det nervöst att göra en remake på något som fått så bra respons?
–  Ja, lite, men det är också roligt att jobba med någonting som redan har en bluebrint och få försöka sig på att göra något nytt med det.

Medverkar i remaken, i form av en engelsk rapvers, gör den svenska hiphop-artisten Timbuktu.

Hur kom ni på tanken på att låta Timbuktu medverka?
–  Vi hade en gemensam bekant som föreslog för honom att göra en gästvers i låten. När vi hörde att han var intresserad kändes det väldigt cool. Vi är ett stort fan av hans musik och han som konstnär. Han gick in i studion och satte versen på första försöket.

I höst åker Lemaitre ut på en turné som sträcker sig från oktober till december, runtom i Eurpa och ända bort till USA. Lördagen den 27 oktober stannar de till på Debaser Strand i Stockholm.

Vad kan publiken på Debaser förvänta sig den 27 oktober?
–  En fest där alla är inbjudna. Vi spelar nya låtar och nya versioner, som man bara får höra live. Vi har också en cool ljusshow och fullständigt band, så det blir ett bra liv.

Vad har ni själva för förväntningar på er turné?
–  Det är alltid roligt att spela i Europa och  den här gången spelar vi i alla våra favoritstäder, så det ska bli roligt att träffa alla fans överallt. Nu är det ett tag sedan vi spelade i Stockholm, så det blir kul att komma tillbaka!

Du kan lyssna på Lemaitres Spotify Singles här.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!