Eagle-Eye Cherry släpper nytt

Frida Long 08:46 25 May 2018

Efter framgångarna med albumet Desireless och låten Save Tonight som kom 1997 tog Eagle-Eye Cherry officiellt en paus. En väldigt lång paus. 

Nu är han tillbaka med ett nytt album, det första på 15 år som släpps i Sverige. Singeln Streets of You släpps den 25 maj.

Nöjesguiden träffade Eagle-Eye på Sqream Managements kontor för att höra om den nya singeln.
– Jag hade ju hållit på där med första plattan väldigt intensivt i ungefär sju år, non-stop turnerande. Så efter 2004 någon gång, efter min tredje platta, så kände jag att nu tar jag en paus. Och den pausen blev väldigt lång, haha. Men nu kände jag att jag vill göra något nytt. 

Varför blev just Streets of You singeln?
– Det är en väldigt bra fråga. Den känns som en bra startpunkt. Den säger liksom lite ”hallå I’m back”. Men med första plattan var det liksom aldrig någon diskussion om vilken som skulle vara singeln. Så enkelt har det inte varit sen dess. 

Du har sagt att du själv aldrig trodde att Save Tonight skulle bli så stor som den blev. Varför tror du att den blev så stor?
- Timing är nummer ett. Sen är det enkelheten, bara fyra ackord. Och en låt med en refräng som alla kunde relatera till. Man kunde ju inte googla på den tiden men jag blev förvånad över att ingen hade använt raden “Save Tonight” förut. Men framförallt timingen i USA, att låten passade in i den ljudbilden som var på radion då. När jag släppte min andra platta så hade den förändrats helt. 

Hur tror du att timingen ser ut nu, med Streets of You?
- Haha, ingen aning! Men en sak jag vet är att det är ytterst lite gitarrer i den musik som kommer nu. Så bara det blir en utmaning. Men låten känns otroligt bra och den har en del av det som Save Tonight hade, ett vemod i texten och storyn men en positiv energi i musiken. Jag tänker att jag har gjort mitt haha, sen får vi se vad som händer.

Vad handlar låten om?
- Den handlar om när man har haft ett förhållande som har tagit slut, jag antar att hon har lämnat honom, och sen när man går ut på stan så påminner allt du ser om det man hade tillsammans. Lite memory lane. Men i grunden handlar den om att gå vidare, han inser att det är dags.

Är det någon speciell stad för dig?
- Det blir väl New York för att jag har haft förhållanden där och sen återvänder jag och minns allt. Om jag skulle lämna Stockholm och sen återvända hit skulle det bli samma effekt. Men jag minns också en gång när jag hade varit i Rom med en före detta tjej och åkte tillbaka många år senare med en annan tjej. Jag hade inte varit där sen dess och när vi gick omkring så gick jag liksom runt och “åh kolla där, vi bodde på det hotellet”, till slut fick hon ju säga till. 

Tror du att du har kvar samma publik?
- De som gillade det jag gjorde förut kommer inte bli besvikna, jag vill ju att de ska känna “just det honom kommer jag ihåg, honom gillar jag”. Jag hoppas att de finns kvar där ute. 

Streets of You släpps idag den 25 maj.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!