Drick Hemma

Redaktion 21:02 26 Jun 2024

Det finns jos om du vill ha eller vin om du vill bli full. Här är några av månadens flytande nyheter.

MACKMYRA GIN
Gin, 499 kr

Gävleföretaget Mackmyra är verkligen i hetluften nu då den politiska diskussionen om gårdsförsäljning bubblar på regeringsnivå. Samtidigt släpper producenten som är absolut mest känt för sin whiskey en gin för att uppmärksamma sitt 25-årsjubileum. Produkterna som lanseras under året utgör en exklusiv serie där varje utgåva endast finns tillgänglig i 1999 exemplar. Först ut är Bruket, en fatlagrad blodgrapegin som hyllar platsen där allt började.

VILLARINI
Rött vin, 119 kr

Siciliens förmodligen mest välkända druva Nero d’Avola ligger till grund även för detta prisvärda rödpang från den italienska exklaven. Okej, en ö är definitionsmässigt inte en exklav men alla vi som har varit på Sicilien vet precis vad vi pratar om. Vinet i sig är hursomhelst ekologisk och när den senaste skörden presenteras är det i en tjusig skrud signerad den svenska konstnären och illustratören Astrid Wilson.

ROSSO 100
Rött vin, 120 kr 
Vinimportören Krut & Krut som bland annat är hjärnorna bakom ett av landet mest populära orangevin är tillbaka med vad som kanske är sommarens mest klockrena husvin. Rosso 100 är ett prisvärt, josigt och bärigt rödpang från Sicilien. Så om du gissar att druvan heter Nero d’Avola har du såklart rätt. Rosso 100 är samarbete mellan Krut & Krut samt producenten Rallo Azienda Agricola och finns i beställningssortimentet.

LONG ISLAND STYLE
Hard Iced Tea, 24:90 kr

Originalet Long Island Ice Tea är en svinstark cocktail som innehåller cirka 20 procent alkohol och bygger på en häxblandning av vodka, tequila, gin och rom. Namnet kommer från att blandningen ser ut som iste, utan att för den delen innehålla detsamma. I denna variant är alkoholstyrkan emellertid något mer modest (4,5 %) och den söta tesmaken desto mer framträdande. Avnjutes med fördel rejält kyld. 

ISH MOJITO
Alkoholfritt, 23:90 kr 

Danska ISH spirits producerar en rad olika alkoholfria drycker såsom “rom” och “gin”. Här kommer deras variant av en RTD, i form av en alkoholfri mojito. Själva ordet Mojito kommer av det spanska ordet 'Mojo', som betyder " att kasta liten förtrollning”. Återstår för dig att avgöra hur förtrollad du blir av smaken.

LUCKY BAIT
Öl, 9:50 kr

Precis som du kanske misstänkte är det inte en uppstickare i ankdammen av ölproducenter, utan i detta fall är det Spendrups som ligger bakom lanseringen. Men precis som i fallet med Åbros monumentala succéprodukt Ey Bro är detta en kvalitetsöl i form av en hybrid mellan lager och IPA. En humlig lager, helt enkelt. I en prisklass som lockar till bulk. Tack Systembolaget, haj haj. 

HEINEKEN SILVER
Öl, 14:90 kr
Visst sker det produktutveckling även bland världens största ölproducenter i takt med att konsumenterna efterfrågar mer lager och lägre alkoholhalt. 58 procent av de som köper alkoholsvaga drycker menar att de dricker med måtta och 69 procent säger att de är mer fokuserade på att ta hand om sin hälsa, enligt Heineken, och för att möta det segmentet lanserar nu Heineken ölen Heineken Silver – en lätt, uppfriskande premiumlager bryggd på hållbart odlat korn, med välbalanserad smak och subtila fruktiga toner.

OFRÄLSE IPA
Öl, 31:90 kr 

Ofrälse bryggeri grundades i skånska Eslöv 2021, och nu släpps deras senaste skapelse i bolagets fasta sortiment. Ofrälse IPA är torrhumlat med svensk humle och har en fruktig smak med tydlig beska. Här hittar vi inslag av mango, kryddor, aprikosmarmelad, grapefrukt och ananas. Perfekt till den lite mer kryddiga grillbrickan.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!