Det blir inget mer Into the Valley någonsin

Redaktion 09:09 20 Sep 2018

En tredje inställd festival blev spiken i kistan för gänget bakom Into the Valley. Det blir inga fler arrangemang. 

Efter två inställda festivaler tog arrangörerna nya tag i våras och aviserade att de skulle göra ett nytt försök, denna gång i andalusiska Fuengirola. I mitten av september meddelade arrangörerna emellertid via sin facebooksida att inte heller denna festival blir av. 
– Vi är absolut förkrossade av att meddela att Into the Valley Festival 2018 i Fuengirola avbryts. Efter tolv månader av oupphörligt hårt arbete för att rädda varumärket Into the Valley genom att skapa en ny festival, är vi nu tvungna att avbryta festivalen i Spanien. Denna oundvikliga situation har inträffat på grund av för låg biljettförsäljning. 

Vidare skriver de att alla biljetter till festivalen kommer att återbetalas genom festivalens biljettleverantörer och att information om dessa återbetalningar kommer att skickas ut till alla som har köpt biljetter under den närmaste tiden.

Into the Valley startades som en elektronisk musikfestival i Dalhalla 2015 med ambitionen att vara en svensk festival som riktade sig till en svensk publik. Redan första året visade det sig emellertid att mer än hälften av publiken kom från utlandet, en siffra som växte till år två. Mattias Hedlund, arrangör och grundare till festivalen, tog tillsammans med sitt företag Music Goes Further då beslutet att expandera festivalen både i Sverige och i utlandet. Huvudfestivalen flyttades till Rummu i Estland och en satsning mot en Sydafrikansk variant grundlades. 

På hemmaplan skulle Into the Valley ersättas av det nya arrangemanget Into the Factory, i en övergiven cementfabrik i skogarna utanför Nynäshamn. Flera av satsningarna kantades dock av diverse motgångar och nu är alltså beslutet taget att inga fler festivaler kommer att arrangeras. 

Into the Valley i Spanien skulle ha gått av stapeln den 28-30 september.

DETTA HAR HÄNT  

Juli 2015 – Den första Into the Valley-festivalen arrangeras i Dalhalla, Rättvik. 

Oktober 2016 – Festivalledningen meddelar att de efter två framgångsrika år i Dalhalla flyttar festivalen, som nu ska bli sex. En svensk i form av Into the Factory, och fem i utlandet.

Juli 2017 – Polisen drar in tillståndet för Into the Factory, vilket medför att festivalen ställs in. Biljettköpare blir utlovade kompensation i form av biljetter till några av arrangörernas andra festivaler och en rad klubbkvällar.

November 2017 – Arrangörerna meddelar att även festivalen Into the Castle, som skulle ha ägt rum 2018 i Sydafrika, ställs in. Detta sägs vara relaterat till den miljonförlust som gjordes i samband med Into the Factory.

Juni 2018 – En ny festival aviseras i spanska Fuengirola. Arrangemanget ska äga rum i slutet av september samma år. 

September 2018 – Into the Valley meddelar att inte heller festivalen i Spanien kommer att genomföras. Detta blir också spiken i kistan för arrangörerna som i samma veva slår fast att inga fler festivaler kommer att genomföras.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 10, 2018.

1 Visa kommentarer (1)

Fler artiklar

Bleck Forest tar form

Den 5-7 juli arrangerar gänget bakom Bleck den nya Stockholmsfestivalen Bleck Forest i skogen vid Hellasgården i Nacka.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!