Den stora älgvandringen är tillbaka

11:08 26 Mar 2020

Fjolårets stora slow-tv-succé Den stora älgvandringen är tillbaka med fler kameror och fler djur.

Under förra året såg de svenska TV-tittarna över tre miljoner timmar med de hundratals älgar som vandrar över ett vadställe i Ångermanälven ovanför Junsele. Programmet fick ta emot Kristallen för årets nyskapande program, och nu är det dags för en andra säsong.
– Vi har fått mängder av glada tillrop och engagemang kring älgvandringen med mail, kommentarer, förslag och idéer så nu känns det extra kul att få öppna upp den levande tavlan i folks vardagsrum igen, säger Johan Erhag, projektledare. I alla tider har älgar gett sig ut på säsongsvandringar mellan betesmarker. Ett säkert vårtecken. 

Detta år görs produktionen med ännu fler kameror och förhoppningen är att även kunna fånga några ljusskygga rovdjur under dygnets mörka timmar med hjälp av nya mörkerkameror.
– Jag hoppas att vi kan ge tittarna mer av älgarnas vandring, vi har spritt våra kameror på ett betydligt större område nu till vårens sändning. Självklart vore det spännande om vi kunde bjuda på ett bonusdjur också som gemene man mest troligt aldrig fått uppleva i sitt rätta habitat, säger Johan Erhag.

SVT Play sänder dygnet runt med start den 9 april kl 07:00 till den 4 maj kl 00:00, med reservation för ev förlängning. Även kunskapskanalen visar älgarnas vandring under vardagar mellan 06.00-14.00, samt nattetid efter sista ordinarie program. Under helger är tiderna 06.00-09.00, samt nattetid efter sista ordinarie program.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!