Efter ett två veckors svinlångt uppehåll öppnar Spy Bar återigen upp sina dörrar, denna gång med helt nya huvudrollsinnehavare. Embrace yourself Stockholm, winter is coming.
Med planer på att ge den historiska nattklubben ett ansiktslyft och ta kål på en publikfavorit välkomnar Joel Ighe, Charlie Lindström, Amanda Persson, Simon Yemane och Daff Kjellström oss till en helt ny Spy bar-säsong. Och de har inga planer på att blicka bakåt.
– De gamla nattklubbscheferna drev sin klubb och vi ska driva vår. Det är två helt olika publiker, säger Amanda Persson.
Berätta om ert koncept.
Simon: Vi vill inte uppfinna ett nytt ställe, utan tanken är snarare att ge Sveriges typ kändaste klubb en välförtjänt paus och ett ordentligt ansiktslyft. Spy Bar är institution som har funnits i tjugo år, tjugo! Vi tar det på allvar och ärade att få ta över. Vi vill bygga på de bra delar som finns och fortsätta jobba på att skapa ett ställe där Sveriges bästa gäster känner sig trygga, omhändertagna och har kul!
Det finns flera lokaler som står tomma i byggnaden idag. Kommer ni att expandera?
Charlie: Ja, det kommer att massa kul, men inte nedåt utan vi växer på höjden. Vi öppnar en restaurang på våningen över som kommer vara en del av Spy Bar och som endast är öppen nattklubbstider. Vad som händer med Laroy och Labbet vågar jag inte riktigt svara på ännu.
Vad kommer ni att spela för musik?
Amanda: Vi kommer att spela samma musik som spelades på Musikaliska Gård i somras fast kanske lite gladare, men vi gillar att överraska också.
Med en ny säsong tillkommer oftast en stor förväntan på vad som ska hända men också en lättnad för att svaren på de frågor man haft under uppehållet äntligen kommer att besvaras. Så därför, för att minimera risken för chock och eventuella tårar kommer klubbvärldens största spoiler. Varsågoda och förlåt.
Gubbrummet, är det slutet? Kommer ni ta kål på det?
Simon: Ja, det försvinner ju. Och det är en rätt avgörande grej.
Charlie: Ja. Vi vill gärna ta bort den ängsligheten som "vip-områden" skapar hos folk. Det kommer ju fortfarande vara kämpigt att ta sig in på själva stället, men det hör ju lite till tycker jag.
Joel och Charlie, ni driver även Mono på Nosh & Chow. Kommer det vara något samspel mellan dessa ställen?
Charlie: Ja, det är ju viktigt att ha något ställe att hänga på innan man ramlar in på Spy Bar.
Joel Ighe är sedan en tid tillbaka stationerad i Stockholm, men har tidigare bland annat en längre session som nöjesansvarig på Göteborgsklubben Yaki-Da på sitt cv.
Vad tar du med dig därifrån?
Joel: Är det något jag INTE tar med mig så är det Akonklubben, den får aldrig lämna kaffebaren.
Nya Spy Bar öppnar den 21 oktober.
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 04, 2016.