Brygga Bränneri till ölmässan i Göteborg

16:35 11 May 2022

Brygga Bränneri är ett nytt namn på den göteborgska ginhimlen. Men det hindrade inte oss från att boka in dem till vår en aning spritdoftande ölmässa. Att det är ölkändisar som ligger bakom spelade såklart in det med.

Ni är ganska nya på marknaden , berätta lite om Brygga Bränneri?
– Läsarna känner förmodligen till oss från Beersmiths, baserade i Göteborg, Högsbo. Brygga Bränneri finns i samma bryggeri som Beersmiths. Från början var vår plan att producera mer än bara öl, och då både jag och Malin älskar gin och tonics under sommaren var det den självklara första produkten. Våra planer realiserades under sent 2018, då jag och mitt team skapade de fantastiska första recepten. Vi började producera tidigt in på 2019 under pandemins start.

Det känns som att det poppar upp en hel del nya lokala destillerier, vad är det som gör att ni sticker ut?
– Jag tror att det helt enkelt är så att vi jobbar hantverksmässigt med de bästa råvarorna och alltid eftersträva högsta kvalité. Vi jobbar mycket med att justera våra recept och man ser resultaten, de är balanserade, komplexa samt väldigt mjuka. Vanligtvis så tillverkar vi bara London gin, vilket är den högsta kvalitén av gin och det är fantastiskt roligt att se folks reaktioner över produkterna under mässor och liknade. 

Beskriv den perfekta gindrinken, eller ska man hellre dricka den utan något annat till?
– Enligt mig så är den perfekta drinken en drink som passar perfekt in i situationen du befinner dig i. Jag dricker många olika typer av öl och sprit på olika sätt beroende på mitt humör, tid på dagen, osv… Ibland föredrar jag gin på is, men jag föredrar nästan alltid en enkel gin och tonic. På en varm sommarkväll, under solnedgången har jag nästan alltid en simpel GT i ett långt 50cl glas. Den börjar med vår gin Göteborg Gran och is, sedan häller jag ner tonic. Det bör vara Schweppes då jag anser att smakprofilen supportar hantverks gin, Jag avslutar min GT med rosmarin, inte för mycket utan bara en liten kvist, lutar mig tillbaka och njuter av solnedgången.

Berätta vad ni tar med er till vår ölmässa på lördag 
– Vår selektion av gin på festivalen kommer att vara: Göteborg Gran (en gin gjord med granskott, en London gin), Lilla London (en rak London gin), Citrus gin (en London gin gjord på flera sorter av citrus) och Lakrits gin (en London gin med lakrits). Vi har också med oss Retard Gin, en gin vi gör tillsammans med GIL (Gothenburg Cooperative for Independent Living (gil.se)) för att främja och stödja handikappade människor. Vi är väldigt stolta att få arbeta med dom. Retard gin är vår enda destillerade gin, och då vi ville ha en gin som stod ut från allt annat på hyllorna är den färgad djupt orange. Det är inte bara färgen som är orange utan också smaken, smaken är främst apelsin med supportande toner av enbär, citrus och koriander. Denna gin kommer dessutom vara vårt bidrag till Schweppes ”best gin and tonic Sweden” med Lagerhuset i Göteborg.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!