Bild från ett tidigare Backyard Sessions. Foto: Emilia Stålhammar

Bäddat för technofest – nu har Backyard Sessions bokat färdigt

15:09 22 Aug 2017

Malmös nya tvådagarsfestival bjuder på fem scener, libanesisk lyxbrunch och mängder av sidoaktiviteter.

Hösten 2016 kunde vi på Nöjesguiden avslöja att det populära dagsfestkonceptet Backyard Sessions skulle utvecklas till en tvådagarsfestival i Malmö. Detta efter att Musikverket delade ut ett jämställdhetsbidrag på sammanlagt 5,2 miljoner kronor till 26 olika festivaler runt om i landet. Till helgen är det så dags för den nya, upphaussade festivalen att gå av stapeln i Folkets Park.

Med bara några dagar kvar innan själva festivaldatumen presenterar Backyard Sessions nu de sista detaljerna i upplägget. Nytt sedan sist vi skrev om festivalen är bland annat bokningarna av nu-disco-jätten Tensnake och italienska Giorgia Anguili. Dessutom kommer Malmörestaurangen Laziza (som häromsistone var med på vår lista över den bästa Mellanösternmaten i stan) att bygga upp ett "basarområde" med vattenpipor och libanesisk lyxbrunch på söndagen.

Familjevänligheten och helhetsupplevelsen är något som arrangörerna har pushat för sedan det blev klart att det skulle bli en tvådagarsfestival av konceptet. Bland sidoaktiviteterna finns bland annat hoppborg och pysseltält för barnen (som kommer in gratis i sällskap med förälder), en minigolfbana byggd av konstnärskollektivtet Little Finger, graffitivägg och boulebanor.

– Vi vill återskapa den känslan du fick som barn när du kom till nöjesfält. Att det finns så många olika saker uppleva och att du inte behöver åka samma karusell om och om igen. Elektroniska events kan vara väldigt centrerade kring musiken. Musiken är vår viktigaste och starkaste ingrediens, men vi vill bjuda på en helhetsupplevelse. Vill man droppa av sina kids i hoppborgen så kan man göra det. Vill du hänga eller sova i en av sofforna i solen? Fine. Och vill man så kan man även spela pingis, boule och minigolf när man har dansat färdigt, säger Alex Esser, en av festivalens upphovsmakare.


Här är körschemat för helgens festligheter. Bild: Press

Det tidigare nämnda jämställdhetsbidraget delades förstås ut till Backyard Sessions av en anledning. Grundtanken har hela tiden varit att boka minst 50% kvinnliga akter, något som ser ut att gå vägen om inget oförutsett händer innan helgen.

– Just nu har vi 50% kvinnor och 50% män. Band med blandade medlemmar räknar vi som 50/50. Det finns fortfarande en artistlucka kvar pga en avbokning, så får se hur det blir med den, berättar Alex Esser.

När kommer du må som bäst under festivalen, Alex?
– Vi har ett fantastiskt team med 13 teamledare och fler än 40 volontärer på olika stationer. Allt känns väldigt uppstyrt och alla vi arbetar med är extremt proffsiga. Så rent teoretiskt borde jag kunna dansa loss en halvtimme här eller där till Giorgia Angiulli, Tensnake eller Recondite. Men det brukar bli så att man inte kan riktigt slappna av innan festen är över, så svaret är nog söndag klockan 21.45.

Här hittar du biljetter och mer info.

Du har väl inte glömt att följa Nöjesguiden på Facebook?

Stad: 
Lokal: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!