7 tv-serier vars namn är (ännu) sämre än serien

14:00 19 Jun 2014


Det första tecknet på att en tv-skapare befinner sig i en djup kreativ kris är att deras namnförslag antingen blir helt generiska (Moms) eller bara räknar upp saker som tv-programmet råkar innehålla (Guys With Kids eller Two Guys, a Girl and a Pizza Place). 

På jakt efter de mest korkade och fantasilösa namnen nöjde jag mig varken med Rena Rama Rolf, Cleopatra 2525 eller My Mother The Car. För att hitta de bästa, sämsta programnamnen tittade jag långt ned i tv-avgrunden. Till dess att tv-avgrunden tittade tillbaka på mig.


7. Shasta McNasty
I ett klassiskt Simpsons-avsnitt ska Itchy & Scratchy-tecknarna lansera en ny karaktär. En karaktär som är genetiskt målgruppsanpassad för att ”vara nere med kidsen”.

Resultatet? Poochie the Dog – en extremsportande hiphophund med attityd och bakochframvänd keps. Den otecknade motsvarigheten till Poochie the Dog är Shasta McNasty. Denna sitcomserie har allt som ungdomar vill ha: rapmetal, kulturell appropriering och Jake Buseys tandkött.


6. Best Funeral Ever
”Wow, det här var den bästa begravningen jag någonsin har gått på!” Sa ingen. Någonsin. Det hindrade inte den ironiskt döpta kanalen The Learning Channel att göra verklighet av Best Funeral Ever.

Programmet som kombinerar Pimp My Rides stilkänsla med den ädla konsten gravskändning. Till Best Funerals försvar: vad säger ”jag saknar dig, farmor” om inte en begravning med bacontema?

 
5. I Slept With A Celebrity
I Slept With A Celebrity är inte så mycket ett namn som det är en krigsförklaring mot den goda smaken och all reality-tv som ännu inte har gett upp hoppet.

Men om du ändå ska titta så kan du hoppa över de fem första säsongerna. Först därefter räknar jag med att Charlie Sheen-specialen är över. OBS: Bilden är ej från programmet – det har nämligen inte börjat sändas ännu.


4. Dot Comedy
I nådens år 2000 lanserade ABC en serie med ”den bästa humorn från internet”. Därav namnet Dot Comedy. Men att ta ”det bästa från internet” och göra tv av det är lite som att förvalta Bastiljen genom att göra ett parkeringshus av det.

Dot Comedys telefonmodemsuppkopplade framtidshumor lades inte helt oväntat ned efter bara ett avsnitt. Kanske är tiden mogen för en uppföljare. Jag tänker… iDot Comedy 2.0?


3. Cop Rock
Efter den stilbildande polisserien Spanarna på Hill Street ville skaparen Steven Bochco åter igen förnya tv-mediet. Bochco drog sig tillbaka för att tålmodigt granska sin polisprocedural för att se vad som saknades.

Vad kunde ta det traditionella snutdramat till nästa nivå? I ett plötsligt och gudabenådat ögonblick av klarsynthet kom han på det. Sång- och dansnummer! Och tv-fenomenet ”snutrock” föddes (och dog omgående).


2. Homeboys in Outer Space
Det är en uråldrig Hollywoodsägen att Dan O'Bannon och Ronald Shusett sålde in manuset till filmen Alien med en pitch så kärnfullt kort att den hade kunnat presenteras i en hiss.

”It's like Jaws…” *dramatisk paus* ”...in space”. Jag föreställer mig att den här 90-talssitcomen kom till på liknande vis. ”Föreställ er: Svarta människor...” *obekväm tystnad* ”...i rymden!” *öronbedövande applåder*


1. Heil Honey I’m Home
Vem hade kunnat tro att en tv-serie som heter Heil Honey I’m Home och är ett slags Huset Fullt-komedi hos familjen Hitler/Braun inte skulle gå hem?

I Heil Honey I’m Home fick vi se alla lustiga förvecklingar som kan uppstå när den universella symbolen för mänsklighetens inneboende grymhet försöker komma överens med sina knasiga grannar. Lustigheter utlovas. Samt ett eller två systematiska folkmord.

Jimmy Håkansson är Nöjesguidens tv-redaktör. Han är helt okej nöjd med att på en och samma dag ha skrivit två texter som refererar till Poochie The Dog.

Han har tidigare listat: 
7 spinoff-serier som måste skapas, med tv-världens just nu bästa biroller
6 hårdkokta HBTQ-hjältar på film
5 tv-ögonblick som traumatiserade oss för livet

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!