10 shoppingappar du inte visste att du var i omedelbart behov av

17:02 6 Nov 2014

Dags att shoppa. På nätet.

Enligt en nylig undersökning av Mastercard uppger 60% att de vill handla mer via mobilen, och konsumenter anser att mobilköp sparar dem både tid och pengar. De mobila plånböckerna har inte boomat än, så framför oss har vi fortfarande Shoppingupplevelse 2.0.

Men redan nu finns det massvis av appar och hemsidor som hjälper samt förstärker äventyret när man är på jakt efter något man vill ha – eller något som man inte hade den blekaste aning om att man verkligen behövde. Här är 10 av dem, från klädpantning till uppmuntran av din inre coupon queen.


1. 
Cirqle

En svensk app som ger människor pengar och belöningar när de ”pantar” sina gamla kläder. Belöningarna ges i form av presentkort och rabatter hos kända återförsäljare såsom Lindex. De gamla kläderna skänks till Myrorna eller Stockholms Stadsmission – bra för miljö, människor och (framförallt) för din plånbok.

Gratis i App Store.2. Keep

Om Cirqle leder till hållbarhet triggar Keep en att, tvärtom, konsumera tills kreditbolagen knackar på dörren. Keep kurerar webben för att sammanställa vilka produkter som trendar just nu, och fungerar som en shoppingbar Pinterest. Förutom att konsumera (!) kan man även spara saker man vill ha. På så sätt slipper man bokmärka vardera e-handlare och istället ha dem sparade i en enda app. 

Gratis i App Store och Google Play.3. Tictail Shopping App

Vi känner alla till Tictail, de som gör att alla kan starta e-butiker, men har ni sett Tictail Shopping App? Så snygg. Appen samlar Tictail-butiker under ett och samma tak, så var beredd på världens största varuhus för indievarumärken inom design och konst. Perfekt för shopparen som tröttnat på butikskedjeutbudstjatet som råder i Sverige.

Gratis i App Store.4. Styleseek

Sedan finns det människor som scrollar i oändligheter, tills ögonen ser snett och tummen får kramp, innan man hittar något användbart, snyggt och i passande prisklass att köpa. Den plågsamma processen vill Styleseek nu lösa. På hemsidan får man svara på ett enkelt quiz, och sedan skapas ett moodboard speciellt framtaget för dig. Än så länge kan man inte handla direkt på Styleseek, däremot blir man skickad till produktens hemtrakter så att man kan köpa det där istället.5. Trunk Club

Är du en kille som vill förbättra stilen, eller känner en kille som borde, är Trunk Club tjänsten som fixar jobbet. Trunk Club är som Uber fast för shopping. På hemsidan skriver man att kunderna får rekommendationer från en personal shopper som är en riktig människa. Sedan skickas ett fullspäckat paket hem till kunden i en prisklass á la 2000-3000 dollar.
Trunk Club finns för tillfället inte i Sverige, men ryktet gör gällande att de kan vara på ingång.6. PS Dept 

Är du kvinna och vet vad du vill ha, men skulle behöva lite expertråd? PS Dept är tjänsten där personal på exklusiva märken såsom Phillip Lim, Helmut Lang och Stella McCartney svarar på dina frågor. Med säljinriktning såklart, men inte vet de att du inte bor i USA och inte är i närheten av en fysisk butik. Man kan faktiskt alltid fråga – och köpa någon annanstans. Eller enbart använda fönstershoppingfunktionen i appen.7. Keaton Row

Är du inte Vogue-knarkaren som PS Dept riktar sig mot är kanske Keaton Row tjänsten för dig: ett community där shoppingsugna blir matchmakeade med stylister, helt gratis. De produkter som din personliga stylist väljer ut är specialanpassade för dig, din plånbok och din befintliga stil, och produkterna kommer från bland andra ASOS och Nordstrom.8. AnyList

Shoppar du så mycket att du behöver strukturera och planera för att vara säker att man får med sig allt (läs: mjölken) från butiken, så finns det fruktansvärt många shoppinglistor att använda. AnyList är enkel att använda som man dessutom kan dela med vänner och familj. Smartare appar är på ingång, till exempel Totlly som kartlägger din shoppinglista och föreslår den butik där just din bärkasse kommer att bli billigast. Tycker du att det är en bra idé kan du alltid backa deras projekt på Kickstarter.9. Checkout 51

Och vad gäller billigt – har du tittat på Coupon Queens eller Extreme Couponing och önskat att det handlade om dig? Checkout 51 hittar erbjudanden i närheten som du får pengar för att köpa. Ja, du läste rätt. Du får pengar för att köpa produkterna, bara genom att scanna kvittot. Finns dessvärre inte i Sverige än. Någon entreprenör som vill ändra på det? Tills dess kan vi nöja oss med Retail Me Not, som erbjuder rabattkoder för e-handlare med en halv miljon erbjudanden till 50 000 butiker.

Retail Me Not är Gratis i App Store och Google Play.10. Prisjakt

Prisjakt har vid det här laget funnits ett tag och deras app är väldigt bra. Med den kan man scanna streckkoder i fysiska butiker för att se var de är billigast online. Även bevaka produkter så att man får en notis när något sänks i pris, skapa inköpslistor och läsa omdömen om produkten.

Osugen på nykonsumtion? Ta dig istället till Stockholms bästa second hand.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!