Threes!

Michael Gill 13:35 14 Apr 2014

 

threes.jpg

Samtidigt som miljoner människor spelar bort sina själar i Candy Crush (och alla dess avarter) ligger lilla pärlan Threes! i skymundan, utan att få något av de pris det borde. Threes! går ut på att kombinera sifferblock på en spelplan med fyra gånger fyra rutor. Blocken kan bara ha ett värde som är delbart med 3. Det vill säga 3, 6, 12, 24 och så vidare. Och varje block kan bara kombineras med ett block som bär samma värde. Varje gång du drar i spelplanen, för att kombinera block, dyker nya upp. När du inte längre kan kombinera blocken är spelet över. Det låter mer avancerat än vad det är. Men med det sagt finns det också ett ruskigt djup i det här spelet. Just jakten på att lära sig och förstå systemen bakom spelet är bara den otroligt underhållande. Det finns redan kilometervis med guider skrivna om på vilket sätt Threes! spelas bäst. Och det är en läxa vi alla borde läsa.


Ungefärligt pris: 15 kronor

 

Plattform: 
Utvecklare: 
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 03, 2014.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler spelrecensioner

80 Days

 

80-days.jpg

80 Days är en slags interaktiv novell, där du samtalar dig över kontinenter – med målet att varva jorden på under 80 dagar. Huvudkaraktären i Jules Vernes originalsaga, Phileas Fogg, är en sidokaraktär och spelaren styr istället Foggs franske assistent, Jean Passepartout.

 

Gods Will Be Watching

gods-will-be-watching.jpg

Det finns ingen binär, svart/vit, god/ond värld. Verkligheten är mer komplex än så. Det är ett av Gods Will Be Watchings huvudteman. Ett retrodoftande peka och klicka-äventyr (minns ni Monkey Island? Day of the Tentacle?) som utspelar sig i en rad olika fasta scener. Varje scen går ut på att spelaren ska lösa ett problem genom dialog och handling.