ZEM - Want U To Know

Sophie Winberg 10:31 24 Aug 2019

ZEM, bestående av sångerskan Ayla och producentduon Broke ’N Tipsy, är en trio i startgroparna av sitt samarbete. Musikkollektivet introducerades nyligen på Hotell Nöjesguiden under Way Out West, och deras sex spår långa debut-EP består av skön Ambient. Här trängs de tre sedan tidigare släppta singlarna Mama Baba, Won’t Wait och Everyday med lika många nya spår. 

EP:n är vacker, bygger ett behagligt universum och har ett tryggt, ombonat sound. Om du ger den din odelade uppmärksamhet blir den väldigt njutbar, nästan meditativ. Men den kräver också lite ansträngning från lyssnarens håll för att bli precis så bra som den kan bli. Sätter du på EP:n i bakgrunden förblir den just bakgrundsmusik; inte riktigt stark nog att fånga din uppmärksamhet. 

Trion har uppenbarligen lagt mycket av sin musikaliska energi på att finna sitt gemensamma sound, och har onekligen landat i något väldigt lovande. Vågar de framöver ta större risker kommer de bli livsfarliga. 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Bonnie Prince Billy — I Made A Place

”This is the melody baby, and this is the way it is sung” trallar Will Oldham muntert i en sprallig inledande visa, och inget märks av den existensiella ångest som fått honom att hålla andan och låta bli att släppa ny musik i eget namn på många många år, medan han hoppats att ett allt mer fragmentiserat och ytligt musikklimat ska blåsa förbi.