ZEM - Want U To Know

Sophie Winberg 10:31 24 Aug 2019

ZEM, bestående av sångerskan Ayla och producentduon Broke ’N Tipsy, är en trio i startgroparna av sitt samarbete. Musikkollektivet introducerades nyligen på Hotell Nöjesguiden under Way Out West, och deras sex spår långa debut-EP består av skön Ambient. Här trängs de tre sedan tidigare släppta singlarna Mama Baba, Won’t Wait och Everyday med lika många nya spår. 

EP:n är vacker, bygger ett behagligt universum och har ett tryggt, ombonat sound. Om du ger den din odelade uppmärksamhet blir den väldigt njutbar, nästan meditativ. Men den kräver också lite ansträngning från lyssnarens håll för att bli precis så bra som den kan bli. Sätter du på EP:n i bakgrunden förblir den just bakgrundsmusik; inte riktigt stark nog att fånga din uppmärksamhet. 

Trion har uppenbarligen lagt mycket av sin musikaliska energi på att finna sitt gemensamma sound, och har onekligen landat i något väldigt lovande. Vågar de framöver ta större risker kommer de bli livsfarliga. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Here Be Wolves — Here Be Wolves

När Karla-Therese Kjellvander bildar duo med den nya bekantskapen Mikael Peterson finns inte tillstymmelse till kompromiss vare i texter eller i musikaliskt engagemang. Hon må vara uttalat icketroende medan han är djupt religiös, men att han vill använda sin musik till att besjunga sin tro på och kärlek till Jesus är inte så udda i den sortens stilla välskrivna americana som är deras gemensamma musikaliska uttryck.