You Me At Six - Suckapunch

Raffaella Lindström 00:00 21 Jan 2021

Många av oss kommer vid något tillfälle att drabbas av ålderskris. 30-åringarna i You Me At Six genomgick sin offentliga kris 2018, då det brittiska bandet skiftade fokus från intim rock till sjaskig radiomusik.  Albumet Vi var allt annat än lyckat.

Två år senare verkar bandet fortfarande vara vilsna. På sitt nya album fortsätter man att friskt hoppa mellan olika genrer. I den första låten bjuds vi på gnällig rock, som sedan övergår i rätt så schysst screamo-inspirerad rock. Dock försvinner charmen så fort man börjar att lyssna på texterna - som saknar både känsla och djup. 

Resan går sedan vidare till den elektroniska sfären. Stundvis är musiken rätt så bra. Till exempel fastnar singeln Suckapunch fort i minnesbanken. Det enda som saknas är ett nedsläckt dansgolv. 

Men om vi tittar på albumet som helhet är det en katastrof. You Me At Six framstår som ett vilset band, som försökt att dra i alla trådar för att få lyssnarna att gilla dem. Framför allt gäller det albumets sista del, som toppas av den pretentiösa indieballaden Glasgow.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Armand Mirpour - Rosor och popcorn

Det brummande ljudet från kylskåpet fick fasas ut i mixern. Så kan det bli när en skiva spelas in på 23 kvadratmeter, varav viss sång direkt genom datorns egna mikrofon. Lofi-soundet tar uttryck i burkiga instrument och ord som ibland är svåra att urskilja. Egentligen kanske det skramliga soundet skulle förstärka skildringen av svärta och trasig verklighet. Men istället lämnar den mig undrande kring om skivan är färdig eller inte.  

Lost Horizons - In Quiet Moments

Lost Horizons släpper nu uppföljaren till Ojalá från 2017 i form av ett dubbelalbum med titeln In Quiet Moments. Lost Horizons utgörs av duon Simon Raymonde, tidigare bassist i Cocteau Twins, och Richard Thomas, tidigare trumslagare i bland annat Dig Juz. Skivan är maxad med drömsk och jazzig pop som framkallar varma känslor hos lyssnaren.