Washed Out — Purple Noon

Sara Berg 00:00 4 Aug 2020

Purple Noon har Ernest Greene maxat romantiken och skapat en modern powerballad-skiva. Chillwaven, som varit Washed Outs signum, är nästan helt borta och har lämnat plats för slöa, dova trummor, glittriga melodier och djup, innerlig sång, någonstans mellan Bangles, Michael Bolton, Sade, Summerheart och Charles and Eddie. Det är svulstigt utan att bli smetigt, bombastiskt utan att bli ansträngt, trots låttitlar som Reckless Desire och Game of Chance. De allra mest smäktande spåren varvas med upptempolåtar, som Embassy-lekfulla Hide eller popiga Time to Walk Away, vilket gör under för dynamiken. Detta är utan tvekan Greenes bästa och mest generösa skiva hittills.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Finntroll - Vredesvävd

Dessa finska tokar är nu inne på sitt sjunde album med trolska texter på svenska. Musikaliskt rör bandet sig fortfarande i en folkmusikalisk grund med en stor del insprängd humor. Samtidigt har bandet maxat inspirationen från extrem symfonisk metal som gränsar till den black metal vi bekantade oss med i slutet av 90-talet. 

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig.