Vampire - Rex

Christoffer Bertzell 00:00 25 Jun 2020

Mercyful Fate, Sarcófago, Dissection och Nifelheim. Känn på den kombinationen. Kör den sedan genom ett svenskt death metal-filter med ockulta förtecken. Det blir förbannat bra kan jag säga.

Även om Rex som musikalisk produkt inte erbjuder en drastiskt större skillnad än 2017 års nästbästa album – With Primeval Force – finns det en tydlig utveckling. Göteborgsbandet tar här en mer melodisk väg där lyriken och musikens stämning får mer utrymme. Albumet är betydligt mer variationsrikt i dynamik vilket kan höja några ögonbryn.

Vampire är den mörka och hårda musikvärldens motsvarighet till litteraturens begrepp ”antologi”. Kvintetten gör det fräckaste och plockar nämligen alla russin ur kakan, samt äter kakan och har den kvar. Välj ditt favorituttryck och inse att denna kvintett inte bara är fantastiska musiker, utan också har bättre musiksmak än dig.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage. 

Nadine Shah - Kitchen Sink

Även om hennes teman kan verka vardagliga blir det aldrig den sortens diskbänksrealism som albumtiteln pekar mot på Nadine Shahs fjärde album. Hon gör visserligen som alla andra 2020 och stannar hemmavid, till skillnad från senast när hon tog sig an orättvisor i ett globalt perspektiv, men det är ingen sömnig förortstillvaro hon vill berätta om.