Vampire - Rex

Christoffer Bertzell 00:00 25 Jun 2020

Mercyful Fate, Sarcófago, Dissection och Nifelheim. Känn på den kombinationen. Kör den sedan genom ett svenskt death metal-filter med ockulta förtecken. Det blir förbannat bra kan jag säga.

Även om Rex som musikalisk produkt inte erbjuder en drastiskt större skillnad än 2017 års nästbästa album – With Primeval Force – finns det en tydlig utveckling. Göteborgsbandet tar här en mer melodisk väg där lyriken och musikens stämning får mer utrymme. Albumet är betydligt mer variationsrikt i dynamik vilket kan höja några ögonbryn.

Vampire är den mörka och hårda musikvärldens motsvarighet till litteraturens begrepp ”antologi”. Kvintetten gör det fräckaste och plockar nämligen alla russin ur kakan, samt äter kakan och har den kvar. Välj ditt favorituttryck och inse att denna kvintett inte bara är fantastiska musiker, utan också har bättre musiksmak än dig.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Summer Walker – Life On Earth

Efter debutalbumet Over It stod det klart att Atlanta hade fått en ny r&b-drottning. Summer Walkers inkännande slow jams har inte bara charmat fans världen över, hela OVO med Drake i spetsen har också fastnat. Det märkets inte minst när Drake hoppade på remixen av Summer Walkers magiska Girls Need Love. Men att bli känd över natt är inte lätt. I slutet av förra året ställde Walker in majoriteten av spelningarna på sin turné på grund av sin sociala ångest. Hon hintade också om att hon var klar med musiken för gott via sin Instagram.

The Jayhawks — Xoxo

Som inget annat band har The Jayhawks ingredienserna för att vara ett nytt The Band. Den genuina hantverksskickligheten. De musikaliska rötterna och en bredd som är häpnadsväckande. I Gary Louris en frontperson med gudabenådad förmåga att skriva till synes enkla midtempolåtar som redan i första strofen fångar med sin unika känslokrok, och som kryddas av ultimata vokalstämmor. En låtkatalog som därmed är fylld av klassiker och borde-vara-klassiker.

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!