Vacation Forever – Vacaton Forever, Forever

Sara Berg 16:47 31 May 2019

På sin andra EP har Vacation Forever släppt 60-talssoundet och klivit rakt in 00-talet.

Här blandas referenser som Vampire Weekend, Hästpojken och The Strokes med medelvägen Joy Division från någonstans däremellan. Det är bättre så här, även om det fortfarande inte känns riktigt eget.

Skivan har producerats av Jeff Bhasker, som även har producerat Zacharias Zachrissons syrra Lykke Lis senaste skiva, men det märks inte överdrivet mycket. Däremot finns det något köttigt amerikanskt och väldigt studiopolerat över ljudbilden, vilket blir lite för kommersiellt emellanåt.

För tillfället är Zachrisson tillbaka i Los Angeles för att spela in sin fullängdsdebut. Det ska bli intressant att se vilken väg han tar på den.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!