Vacation Forever – Vacaton Forever, Forever

Sara Berg 16:47 31 May 2019

På sin andra EP har Vacation Forever släppt 60-talssoundet och klivit rakt in 00-talet.

Här blandas referenser som Vampire Weekend, Hästpojken och The Strokes med medelvägen Joy Division från någonstans däremellan. Det är bättre så här, även om det fortfarande inte känns riktigt eget.

Skivan har producerats av Jeff Bhasker, som även har producerat Zacharias Zachrissons syrra Lykke Lis senaste skiva, men det märks inte överdrivet mycket. Däremot finns det något köttigt amerikanskt och väldigt studiopolerat över ljudbilden, vilket blir lite för kommersiellt emellanåt.

För tillfället är Zachrisson tillbaka i Los Angeles för att spela in sin fullängdsdebut. Det ska bli intressant att se vilken väg han tar på den.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.