Vacation Forever - EP 1

Sophie Winberg 15:45 14 Jul 2018

Zacharias Zachrisson föll efter en spelning med sitt förra band Tussilago handlöst över hindret scenskräck och ner i hålet panikångest. Han hoppade av bandet och la musiken på hyllan en stund, men för någon som Zachrisson (som tack vare sin familj består till 80% av kulturellt kapital) var det kanske bara en tidsfråga innan han var tillbaka på scen.

EP:n som är det första av två planerade släpp i år - den andra EP:n  släpps i september - behandlar genomgående teman kring att resa, både bokstavligt och symboliskt, och öppnar med ett citat från dokumentären Streetwise från 1984. ”The only bad part about flying is having to come back down to the fucking world.”

Själv har han kallat sin musik banal pop, men så skulle inte jag benämna det. Det är musik som öppnar i JJ-anda men snart ramlar in i en mycket kaosigare, mer alternativ ljudbild.

 
Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!