Vacation Forever - EP 1

Sophie Winberg 15:45 14 Jul 2018

Zacharias Zachrisson föll efter en spelning med sitt förra band Tussilago handlöst över hindret scenskräck och ner i hålet panikångest. Han hoppade av bandet och la musiken på hyllan en stund, men för någon som Zachrisson (som tack vare sin familj består till 80% av kulturellt kapital) var det kanske bara en tidsfråga innan han var tillbaka på scen.

EP:n som är det första av två planerade släpp i år - den andra EP:n  släpps i september - behandlar genomgående teman kring att resa, både bokstavligt och symboliskt, och öppnar med ett citat från dokumentären Streetwise från 1984. ”The only bad part about flying is having to come back down to the fucking world.”

Själv har han kallat sin musik banal pop, men så skulle inte jag benämna det. Det är musik som öppnar i JJ-anda men snart ramlar in i en mycket kaosigare, mer alternativ ljudbild.

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Sarah Mary Chadwick - Please Daddy

Please Daddy är uppföljaren till the Queen Who Stole the Sky som Sarah Mary Chadwick släppte för nio månader sedan. Det allra första spåret heter When Will Death Come och i den allra första versen medger Chadwick att ingenting har blivit bättre sedan vi sist hördes.

Det Brinner - Bara öppna ögon kan se

2016 startade Matilda Sjöström från Steget ett simultant soloprojekt. Under namnet Det brinnersläpper hon vad hon själv kallar gråtdisco, ett fri genre som uppmuntrar till fuldans. Bara öppna ögon kan se är det andra albumsläppet under namnet. 

ShitKid - Duo Limbo/Mellan himmel å helvete

”Jag måste tona ner min oförskämdhet, min högljuddhet, men jag vet inte hur”, suckar Åsa Söderqvist i Vredesterapi (eller ”I have to be a little less, a little less loud, but I don’t know how” som det heter för den som föredrar den engelskspråkiga varianten Anger MGMT). Men även om Åsa Söderqvist och Lina Molarin Eriksson i högsta grad bör tas på allvar behöver vi nog inte göra det med just det citatet.