Ty Segall & Freedom Band - Deforming Lobes Live

Patrik Forshage 10:30 30 Mar 2019

Årets första Ty Segall-album (förra året blev det totalt sex stycken) är en stökig liveinspelning av kraftfull rock’n’roll med starka inslag av Segalls generöst fritänkande gitarrutsvävningar och -dueller med Emmett Kelly i många riktningar, ofta av psychkaraktär. 

Det låter ibland som en särskilt vildsint inkarnation av The Sonics, och ännu oftare påminner det om hur bandet Alice Cooper kunde låta under sina tidigaste otyglade dagar, med alldeles för många komplexa instrumentalinnovationer inklämda i någon sorts traditionellt rockformat. Med förstärkarvolymen på nära nog olidlig nivå, med alla skavanker från konserten exemplariskt oredigerat av självaste Steve Albini, inklusive omstarter och rundgångsinslag, och med en extrem intensitet är det här den allra svettigaste konsert du inte varit på.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

David Pagmar - Färgen som målade livet flagnar

David Pagmar har bytt skepnad många gånger. Han debuterade som musiker under artistnamnet Montt Mardié, som sedan bara blev Monty. Pagmar har även vistats i många olika rum, från Grammisuppträdande tillsammans med Lorentz till vigseln mellan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist i Storkyrkan.

Camila Cabello - Romance

Jag vet inte om det är artistisk fåfänga eller bolags-chefers tvång som tvingar singel-artister som Camila Cabello att släppa hela plattor. Men jag vet att det är helt onödigt. Vi kräver det inte av dem, de är inte bra på det, och deras framgångar hör hemma på singel-listorna ändå. 

Steso Songs - Utomjording hon

Den mångfasetterade musikern och kulturredaktören Karolina Stenström är aktuell med musik under projektnamnet Steso Songs. Sedan 2006 har hon gjort musik i olika konstellationer och denna gång är det  musik på svenska. EP:n är inspirerad av Bikini Kills Alien She och Stenströms självupplevda tid i Småland.