Tove Styrke – Hard

Emma Thimgren 12:00 4 Jun 2022

Tove Styrkes musikkarriär har hittills varit en slow burn, trots att hon slog igenom redan för 13 år sedan i Idol. För varje album har hon tyckts hitta lite närmare kärnan av sitt sound. Det nya albumet Hard är utan tvekan hennes starkaste verk hittills.

Det är både mer målmedvetet och slagkraftigt än hennes tidigare musik. Det är svulstigt och popglossigt, men går också vägen genom en mer alternativ och hårdare elektronisk pop. Hon bygger sig ett ljudlanskap som kanske inte är unikt men ändå eget och personligt.

De tre singlarna som släpptes innan albumet, Show Me Love, Hardcore och YouYouYou är överlägsna resten. Grammis-vinnande producenten Elvira Anderfjärd har producerat albumets bästa spår Hardcore, som verkligen utmanar Styrke i sin sång bort från det mest kommersiella. Det är tyvärr deras enda samarbete på Hard, jag hade velat höra mer av det. Efter den låten känns resten av albumet rätt likgiltigt.

Till skillnad från många som tyckt att albumet är för spretigt håller jag inte med. Men albumet hade kunnat sköta nyanserna smidigare. Visionen är tydlig och albumet är ytterligare ett steg ut på den internationella scenen. Förhoppningsvis kan Styrke släppa sargen ännu mer på nästa album och inte vara så oroad över hits, för det är inte där hon skiner som mest.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner