Thundermother — Heat Wave

Christoffer Bertzell 15:15 7 Aug 2020

Stockholms Thundermother har beskrivits som en hybrid mellan AC/DC och Motörhead, och även om jag aldrig hört mycket Motörhead i dem, så är det inget snack om att de tidigt bemästrade rockarvet från AC/DC. 
Därför är det så befriande att höra kvartetten bryta sig bort ännu ett steg från denna något begränsade bluesbaserade rock. Denna ambition kunde höras smått redan på 2018 års självbetitlade nystart och den stora skillnaden handlar om sångmelodierna. 

Heat Wave är ett rock n roll-album, inget snack om saken. Men genom att lätta på gasen, fokusera på groove och ge mer utrymme till personligt berättande melodier, fångar de upp lyssnarens uppmärksamhet på ett nära popmusikaliskt vis. Detta sätter en ny riktning för bandets rock, som öppnar upp för ännu fler spännande influenser.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Finntroll - Vredesvävd

Dessa finska tokar är nu inne på sitt sjunde album med trolska texter på svenska. Musikaliskt rör bandet sig fortfarande i en folkmusikalisk grund med en stor del insprängd humor. Samtidigt har bandet maxat inspirationen från extrem symfonisk metal som gränsar till den black metal vi bekantade oss med i slutet av 90-talet. 

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig.