The Snuts – W.L.

Love Carbin 00:00 7 Apr 2021

Det är något med den här musiken som skrämmer mig. När band som The Snuts använder indie som estetik och levererar intetsägande nedskalad arenarock. Det låter som att Maroon 5 och Ed Sheeran försöker vara lite indie. Men det hela känns obehagligt ogenuint. Det finns en barriär av falskhet mellan mig och musiken. Jag önskar att den kunde nå mig för då hade jag nog lyssnat mycket på albumet – känslolägena faller mig i smaken. 

Låtarna är visserligen välskrivet poppiga, och produktionen är helt okej. Fast jag hatar sångmixen, varför insisterar vissa producenter på att använda distortion på sången? När den inte låter trasig är den inte tillräckligt framträdande. Gitarrernas riff är stundom kliché och stundom så banala att jag förstår att inga andra band använt dem. På några ställen finns intressanta ljudfragment, och några spår är mindre naiva än andra. Gillar man arenarock och indie så kan jag tänka mig att delar av denna skiva kan vara underhållande lyssning. Men tyvärr är Skivan W.L. inget för mig.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Evanescence - The Bitter Truth

För ett band som grundades redan 1995 och först nu släpper album nummer fyra med originalmaterial, är det imponerande hur Amy Lee & co. lyckas behålla mycket av sin kärna från 2003 års debut Fallen. Samtidigt är de flesta daterade nu metal-ingredienserna, tack och lov, bortfiltrerade. Detta sätter en mer organisk amerikaniserad rockton snarare än metal, vilket gör denna giv definitivt mer njutningsbar rent audiovisuellt.