Supersci - Timelines

Maja Bredberg 05:00 22 Sep 2010

 
Supersci är högkvalitativ svensk rap. De är liksom KRAV-märkta.Som mest uppenbart blir det när de snyggt för in ett för regionen ljudtypiskt musikarv i beatsen. Förvaltar det, förädlar det, får det att låta exotiskt i dagens annars så swarovskiprydda plastproduktioner.

Visst störningsmoment finns i hattigt engelskt uttal, men smeks snabbt ur ens medvetande av Remedeehs Jill Scott-lika sångröst och överlägsna rap. Att ett par bars i låten Wristwatch låter som en manlig variant av Nicki Minajs flow och att Phonetik gästar lyfter skivan ytterligare. Begåvat, jordat och en möjlig framtida klassiker.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Kill the Kong – Colossus

Hade Kill the Kong varit av amerikansk börd skulle de säkert ha delat turnébuss med namn som Killswitch Engage eller Butcher Babies vid det här laget. Västeråsbandet må hänge sig åt den amerikaniserade metalcore-bubblan jag ofta har svårt för men de har onekligen ett stark fokus på att göra effektiva verk. Versernas maffiga vev drivs hårt av de djentigt nedstämda gitarrer som typiskt värvas med breakdowns och rensjungande refränger.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!