Stephen Mallinder – Um Dada

Sara Berg 00:00 7 Oct 2019

Det gamla dadaistiska electrobandet Cabaret Voltaires frontman Stephen Mallinder har gjort sin första soloskiva på 35 år. Den låter som en blandning mellan Devo och Factory Floor, med tunga, stolpiga beats, proklamerande sång, marschkänsla, vocoder, blippriga effekter och luriga syntslingor. Soundet är tydligt fast i 80-talet, men samtidigt uppenbart nytt. Mallinder är idag professor i digital musik och ljudkonst, vilket inte känns ett dugg förvånande när man lyssnar på skivan. Den är genomtänkt och välproducerad, som om en liten robot varit behjälplig i arbetet, men också redan en smula daterad.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

The Night Flight Orchestra - Aeromantic

Denna nostalgiska konstellation är redan inne på sitt femte album och lyckas, som vanligt, med konststycket att kombinera en hög utgivningstakt med en enastående kvalitativ nivå. 

Med Soilwork-sångaren Björn Strid i spetsen fortsätter gruppen på sitt hedervärda uppdrag att sprida rock (och pop) sprungen ur 80-talets tidiga år. Generellt sett är detta den äldre skolans aor som dock har ett närmre förhållande med Abbas teatraliska melodiarrangemang samt en ådra av disco (och nyanser av schlager!).

Ala.Ni — Acca

På sina ställlen har Ala.Nis huvudsakligen helt instrumentfria andra album drag av mer traditionella körverk, som i renässansklingande Hide där en stråkkvartett tillåts utrymme bakom alla hennes välbalanserade stämmor, och i himmelska och synnerligen finstämda In the Land