Spunsugar - Drive-Through Chapel

Love Carbin 00:00 4 Oct 2020

Avkommor till bönder, bibelbältesfundamentalister och trailer trash. Så beskriver bandet Spunsugar sin bakgrund och referenserna för deras sound. Jag skulle beskriva det som om soundtracket till filmen på Drive plötsligt användes som sista-bossen-musik i ett actionspel. På debuten Drive-Through Chapel är gitarrerna distade och känslorna stormiga. 

Bandet blandar in elektroniska influenser i shoegaze, och det är stundtals väldigt intressant. Låten Video Nasty är en personlig favorit på skivan. Ibland når däremot inte låtarna riktigt fram, och trummorna känns för syntetiska i mixen. Det som däremot slår mig när jag lyssnar på Spunsugar är inte låtskrivandet eller trumsoundet, utan sorgen över de stängda musikscenerna. Kan nämligen inte göra annat än att drömma mig bort till en alternativ verklighet där jag stod mitt i ett folkhav på en spelning med dem. 

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Girlhood - Girlhood

Ryktet säger att Christian Pinchbeck och Tessa Cavanna, som tillsammans utgör musikduon Girlhood, spelar in, skriver och producerar sin musik på en kanalbåt förtöjd vid Notting Hill i London. Pinchbeck har sedan länge ägnat sig åt musikskapande på sin kanalbåt och en dag i sorlet av förbigående utmärkte sig en röst extra mycket. Sjungandes och strosandes hade Tessa Cavanna fångat Christian Pinchbeck uppmärksamhet, och på den vägen är det. 

Ty Dolla $ign – Featuring Ty Dolla $ign

Som huvudartist har Ty Dolla $ign varit en sådan där rappare/RnB-sångare som aldrig fått någon att höja på ögonbrynen. Lite skön, basig hiphop, men inte mer än så. Som gäst däremot, har han varit kung. En frekvent gästartist i amerikansk rap, inte minst på Kanye Wests senaste tre-fyra album.