Sorcerer - The Crowning of the Fire King

Christoffer Bertzell 00:00 22 Oct 2017

Sorcerers typ av heavy metal-driven doom känns lätt som en bristvara i en genre som lätt faller slagsida åt ett flummigt fuzzigt landskap. Här är referenserna till ett Black Sabbath post Ozzy många, vilket förankrar influenserna mer i 80-talet än 70-talet. Samtidigt håller de sig undan att kopiera Candlemass och hittar ett modernare anslag. Gitarren tillåts sväva ut i ett shreddigt manér och melodierna tar ett avsteg från de klassiskt mörka riffen, vilket skapar en starkare dynamik för deras riktigt tunga gungartilleri. Och det går inte att komma ifrån hur Anders Engberg fullständigt briljerar i att sätta stämningen med sin kraftiga stämma.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Rock*A*Teens - Sixth House

Du är förlåten för att aldrig ha hört talas om The Rock*A*Teens, de var som bäst måttligt framgångsrika på den lokala Atlanta-scenen innan de la ned verksamheten för 16 år sedan. Men när de nu är tillbaka med intensiv och rejäl skramlig garagerock och med en frontfigur i Chris Lopez med febrig intensitet, kraftfull pondus och en rejäl dos självironisk humor finns det ändå anledning att låna dem ett öra. Särskilt Lady Macbeth oroar och övertygar.

Dirty Projectors - Lamp Lit Prose

Den sortens hipsterness som Dirty Projectors med sin distinkta Brooklynindie full av modern och dansbar elektronik för några år sedan var självaste sinnebilden av brukar ha kort hållbarhet. Men som få samtida band har Dave Longstreth upprätthållit en sådan status över åren, och när han nu återvänder med finns alla förutsättningar för en fortsättning på det.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!