Sorcerer - The Crowning of the Fire King

Christoffer Bertzell 00:00 22 Oct 2017

Sorcerers typ av heavy metal-driven doom känns lätt som en bristvara i en genre som lätt faller slagsida åt ett flummigt fuzzigt landskap. Här är referenserna till ett Black Sabbath post Ozzy många, vilket förankrar influenserna mer i 80-talet än 70-talet. Samtidigt håller de sig undan att kopiera Candlemass och hittar ett modernare anslag. Gitarren tillåts sväva ut i ett shreddigt manér och melodierna tar ett avsteg från de klassiskt mörka riffen, vilket skapar en starkare dynamik för deras riktigt tunga gungartilleri. Och det går inte att komma ifrån hur Anders Engberg fullständigt briljerar i att sätta stämningen med sin kraftiga stämma.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Darin - Tvillingen

Efter Så Mycket Bättre gjorde Darin en 360 - gissningsvis insåg han att han inte hade råd att inte släppa musik på svenska. Fjärilar i Magen sålde platinum 2015, och nu kommer hans andra svenskspråkiga album släppt på det egna bolaget.

KYGO - Kids in Love

Norska Kyrre Gørvell-Dahll tog sitt artistnamn KYGO från sin inloggning till skol-intranätet och sen var han igång. Avicii tog honom under sina armar och två år senare spelade han på olympiska spelens avslutningsceremoni. Nu följer han upp sitt debutalbum Cloud Nine med Kids in Love - en av de visuellt fulare plattor jag sett på länge. Musikaliskt är det välproducerad EDM packad med gästvokalister och redo att på löpande band släppas som singlar.