Sonic Syndicate - Sonic Syndicate

Christoffer Bertzell 00:00 4 Jul 2014

2010 års We Rule the Night var ett modigt drag för västkustkvartetten mot en poporienterad metalcore. Plattan introducerade också sångaren Nathan Biggs, som skänkte en välkommen kontrast till Richard Sjunnessons tunna growl. Fast istället för att fortsätta utmana splittras detta självbetitlade verk mellan den radioformaterade rocken och en fattigmansversion av göteborgsdöds. De återblickande tvåtakterna känns påklistrade och riff som melodier passerar obemärkt förbi och ter sig fantasilösa. Det är i dem mer melodiösa bitarna Catching Fire och So Addicted bandets potential gömmer sig långt inne. @byline:CB

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig. 

The Flaming Lips - American Head

The Flaming Lips vägar äro outgrundliga, och har varit så i mer än 30 år. Men inför American Head sa ryktet att Wayne Coyne hade tagit sig i kragen och landat från sina astrala irrfärder i kosmos hos något som sades likna deras 20 år gamla främsta stund The Soft Bulletin. Tyvärr stämde inte det ryktet.