Snoh Aalegra – Ugh, Those Feels Again

levi hielle-bergstrom 00:00 17 Aug 2019

Snoh Aalegra har, trots en imponerande karriär, lyckas hålla sig precis utanför den svenska allmänhetens synfält. Uppsalas egen r’n’b-drottning har sedan hon lämnade staden blivit samplad av Drake, jobbat med hiphoplegenden Common och haft Prince som mentor. Hennes förra album Feels, som kom ut 2017, fick ett varmt mottagande. På Ugh, Those Feels Again hittar Aalegra tillbaks till samma varma sound. Det doftar av Brandy och Sade när Aalegra tar ton på albumet som borde väcka Sveriges uppmärksamhet.

På singeln Situationship hittar Aalegra rätt över en produktion som för tankarna till 90-talet. Tighta trumkomp och fylliga basgångar genomsyrar hela albumet. När hon går upp i falsett på Toronto släpper alla tvivel om hennes potential. Aalegras röst är som skräddarsydd för den varma, gungade känslan hon lyckas fånga. Be Careful sticker ut med sin elektroniska och progressiva ljudbild på ett album som annars värnar om ett mer analogt r’n’b-sound. Charleville 9200 pt 2 är den vackraste låten med sin lätta produktion och rörande text.

Ugh, Those Feels Again är ett ärligt r’n’b-album. Ljudbilden är inte kryddad med trendiga attribut utan drar mot det tidlösa och klassiska fundament som genren står på - rhythm and blues. Aalegra utforskar kärlek och attraktion med sina klarsynta texter och beskriver komplexiteten som ofta uppstår på ett autentiskt sätt. Något som är uppfriskande i en tid där många r’n’b-artister jagar ett alternativt sound.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Here Be Wolves — Here Be Wolves

När Karla-Therese Kjellvander bildar duo med den nya bekantskapen Mikael Peterson finns inte tillstymmelse till kompromiss vare i texter eller i musikaliskt engagemang. Hon må vara uttalat icketroende medan han är djupt religiös, men att han vill använda sin musik till att besjunga sin tro på och kärlek till Jesus är inte så udda i den sortens stilla välskrivna americana som är deras gemensamma musikaliska uttryck.